Curățarea vaselor de grăsime și arsuri! O metodă nouă!

Recent ni s-a recomandat o metodă simplă și eficientă de curățare a vaselor de gătit. Noi am decis să o testăm și am aplicat-o pe o tigaie veche, plină de arsuri și grăsime. Citiți în continuare articolul, ca să aflați rezultatele, pe care le-am obținut!

AVEȚI NEVOIE DE:

-5 litri de apă fierbinte;

-100 g de detergent (oricare);

-50 ml de înălbitor pentru rufe;

MOD DE LUCRU:

1.Turnați apa fierbinte într-o cratiță încăpătoare (noi avem un vas special pentru curățarea și fierberea diferitor lucruri gospodărești).

2.Adăugați detergentul și înălbitorul pentru rufe. Amestecați.

3.Scufundați tigaia (sau alt vas, care trebuie curățat) în soluția obținută. Puneți vasul pe foc și aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere. Clocotiți vasul până se va curăța, îndepărtând stratul de murdărie de pe el cu ajutorul unei spatule de lemn.

4.Așa arăta tigaia noastră după 30 minute de fierbere:

S-a curățat doar parțial și anume partea, care a fost scufundată în amestecul de detergent. De aceea, vă recomandăm să luați o cratiță mai mare, ca să nu fiți nevoiți să răsuciți frecvent vasul de curățat!

5.Și rezultatul final:

6.Spălați foarte bine tigaia cu apă curată. Înainte de a o utiliza pentru gătit, puteți să încingeți sare sau ulei în ea, aruncând apoi produsul respectiv. Astfel nu vor rămâne mirosuri străine.

7.De asemenea, tigăile de fontă pot fi tapetate cu hârtie de copt și folosite pentru coacerea prăjiturilor și blaturilor pentru tort.

CÂTEVA SFATURI:

1.Puteți să adăugați mai mult detergent în soluție. Chiar dacă inițial se formează multă spumă, ea se lasă și nu dă în foc.

2.Vasul, care trebuie curățat, trebuie să fie acoperit complet de soluție. Astfel el va clocoti uniform și se va curăța foarte ușor. Nu va trebui să depuneți un efort semnificativ și să pierdeți mult timp (tot procesul de fierbere și curățare durează circa 1.5-2 ore)!

Spor la treabă!