Curățarea vaselor din inox și fontă de arsuri și grăsime!

Cum puteți să curățați tigaia sau cratița de grăsime și arsuri? V-am prezentat mai multe metode în articolele precedente, iar astăzi am decis să completăm colecția respectivă cu încă o metodă eficientă de curățare a cratițelor și tigăilor din inox și fontă. Am testat-o și putem să afirmăm că ea poate îndepărta orice strat de arsură și grăsime!

AVEȚI NEVOIE DE:

-apă;

-o lingură de sodă calcinată la 1 litru de apă;

-un burete;

-mănuși de menaj.

O altă proporție utilizată este de un pahar de sodă calcinată la 10 litri de apă.

MOD DE LUCRU:

1.Turnați apă într-o cratiță încăpătoare. Volumul ei trebuie să fie suficient pentru acoperirea completă a vasului, care trebuie curățat (noi am folosit 10 litri de apă).

2.Adăugați soda calcinată.

3.Acoperiți cratița cu un capac și așteptați până când soluția din ea va ajunge la punctul de fierbere.

4.Apoi puneți vasele, care trebuie curățate, în soluția clocotindă. Lăsați-le să fiarbă timp de 5-10 minute, sub capac (dacă gradul de murdărire este foarte avansat, puteți să prelungiți timpul de fierbere până la 30-60 minute).

În timpul acestui proces deschideți neapărat geamurile și porniți hota: nu este folositor să inspirați vaporii rezultați!!!

5.Apoi opriți focul și așteptați până când soluția se va răci puțin.

6.Folosind un burete, îndepărtați murdăria de pe vase. Veți observa că ea se curăță extrem de ușor, fără efort! Impuritățile din locurile greu accesibile, cum ar fi denivelările inscripțiilor, pot fi înlăturate cu vârful cuțitului sau scobitoarea.

7.Clătiți vasele cu apă curată și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de bucătărie.

8.Doar priviți cât de curate sunt cratițele noastre:

P.S. După ce veți opri focul, puteți să puneți capacele vaselor în soluție (chiar dacă sunt din sticlă), ca să le curățați la fel de ușor.

Această metodă nu este recomandată pentru curățarea vaselor din aluminiu sau alte materiale, deoarece le deteriorează suprafața!

Spor la treabă!