Curățați plita cât este fierbinte cuptorul!

Noi, împreună cu dumneavoastră, căutăm sfaturi utile pentru viață, dar acest lucru nu înseamnă că aragazul nostru nu este o catastrofă. Ca și majoritatea, noi nu considerăm curățarea plitei una dintre cele mai plăcute activități.

Deși înțelegem că curățarea întârziată (nu imediată) a plitei va crea mai multă muncă pe termen lung, totuși putem găsi orice scuză, ca să evităm ștergerea stropilor de ulei imediat după gătire.

De curând, însă, am găsit un truc pur și simplu uimitor! Dacă ștergeți aragazul în timp ce coaceți ceva la cuptor, iar plita este încă caldă, acest lucru schimbă complet regulile jocului.

Produsele de curățare pe bază de surfactanți trebuie, de obicei, să fie în contact cu suprafața timp de 10 sau 15 minute pentru a dizolva murdăria acumulată, în timp ce căldura de la cuptor grăbește procesul.

Acum recunoașteți – dumneavoastră curățați aragazul astfel? Dacă da, de ce ați ascuns acest lucru de noi?

Dar există un aspect evident al acestui truc – nu trebuie să-l încercați niciodată cu produse de curățare inflamabile. Chiar dacă cuptorul este oprit și se răcește rapid, pulverizarea soluției spray pe o suprafață fierbinte nu este o idee bună.

Alegeți produse pe bază de detergenți sau oțetul. Dar nu uitați, căldura poate răspândi mirosurile, deci nu folosiți produsul al cărui miros nu-l puteți suporta.

Mult spor!