Dacă aveți 2 cartofi și 5 ouă pregătiți acest deliciu gata în 15 minute! Nu veți regreta!

O cină extraordinară! Foarte simplă și rapidă, care poate fi pregătită în cel mult jumătate de oră. Pe lângă toate acestea, este foarte gustoasă!

INGREDIENTE:

– 2 cartofi de mărime mare sau 3-4 medii;

– 3 lingurițe de sare;

– piper negru măcinat (după gust);

– 5 ouă;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în formă de rondele foarte subțiri. Puneți-i într-un bol încăpător. Asezonați-i cu 2 lingurițe de sare și piper negru măcinat. Amestecați-i cu mâinile foarte bine.

2. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați o linguriță fără vârf de sare și bateți-le cu o furculiță, până la omogenizare.

3. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal. Adăugați cartofii în ea și lăsați-i să se gătească. Secretul constă în faptul că aceștia nu trebuie să se prăjească, ci să se gătească sau să fiarbă în ulei și să fie puțin moi. Când vor începe să se înmoaie, să-i fărâmițați cu spatula în bucăți mărunțele și să așteptați până când vor fi gata cu totul.

4. Scoateți cartofii din nou în bol, folosind o lingură cu găuri și scurgându-i bine de ulei. După aceasta, să-i puneți imediat în compoziția de ouă și să-i amestecați cu furculița.

5. Turnați amestecul obținut înapoi în tigaie, doar că aceasta trebuie să fie fără ulei.

6. Pregătiți o farfurie de diametrul tigăii dvs. De asemenea, este foarte important să o udați cu apă. Și, din moment ce suprafața amestecului din tigaie va forma o peliță cât de cât solidă, să o răsturnați în farfurie, întorcând-o astfel pe partea opusă. Gătiți-o până când va fi aproape gata. Acest lucru îl puteți verifica prin testul cu scobitoarea. Apoi va mai trebui să o întoarceți încă de două ori, gătind-o timp de 2 minute pe o parte și 1 minut pe cealaltă parte. În final, scoateți-o de pe foc.

7. Transferați „omleta” obținută pe o farfurie, porționați-o și savurați-o cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New