Dacă aveți 2 mere și 1 ou acasă, pregătiți aceste cornulețe gustoase și aromate pentru cei dragi!

Aceste cornulețe sunt foarte aspectuoase și gustoase, iar rețeta după care le pregătim este cât se poate de ușoară. Merită să fie încercate de fiecare gospodină!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 2 mere;

– 2 linguri de zahăr tos;

– 1 praf de scorțișoară;

– 1 lingură de unt;

– 1 lingură de miere;

Pentru aluat:

– 50 g de zahăr tos;

– 1 praf de sare;

– esență de vanilie sau zahăr vanilat (după gust);

– 1 ou;

– 2 linguri de lapte;

– 50 g de unt topit;

– 4 g de praf de copt;

– 230 g de făină;

– zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.

2. Adăugați merele răzuite într-o tigaie împreună cu zahărul, scorțișoara și untul. Puneți vasul pe foc și gătiți umplutura la foc mediu, amestecând-o încontinuu, până când se va evapora tot lichidul și merele se vor înmuia puțin. Apoi adăugați mierea. Caramelizați ingredientele puțin și stingeți focul. Transferați umplutura într-un bol, ca să se răcească mai repede.

3. Pregătiți aluatul: într-un bol adânc, adăugați zahărul tos, sarea, oul și zahărul vanilat sau esența de vanilie. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

4. După aceasta, încorporați laptele, untul topit și praful de copt, amestecând ușor cu telul după fiecare adăugare.

5. A rămas să adăugați treptat făină și să amestecați aluatul final. Trebuie să obțineți o biluță moale, fină și omogenă.

6. Transferați aluatul pe masă și împărțiți-l în două părți egale, modelându-le în formă de biluțe.

7. Așterneți o bucată de hârtie de copt pe masă. Puneți o bilă de aluat pe ea și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie rotundă, de grosime medie.

8. Folosind un cuțit pentru pizza, tăiați foaia obținută în 8 segmente de aceeași dimensiune. După aceasta, realizați în colțul mic al fiecăruia câte 3 incizii cu cuțitul (vedeți în imaginea de mai jos).

9. Așezați pe fiecare segment câte o linguriță de umplutură și modelați cornulețele. Procedați la fel și cu cea de-a doua bilă de aluat.

10. Așezați cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la cuptor. Coaceți-le la temperatura de 180°C, timp de 15-20 de minute, până când se vor rumeni frumos.

11. Scoateți dulciurile obținute din cuptor și presărați-le cu zahăr pudră! Savurați-le cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New