Dacă aveți 3 cartofi și 3 ouă acasă, pregătiți această turtă delicioasă. O cină simplă și economică!

Din doar câteva ingrediente simple, puteți obține o cină delicioasă! Veți avea nevoie de un minim de timp! Cu siguranță, întreaga dvs. familie va îndrăgi acest mod de pregătire a  cartofilor la tigaie!

INGREDIENTE:

– 3 cartofi (~300 g);

– o legătură de pătrunjel;

– 3 ouă;

– fulgi de ardei iute și piper negru măcinat (după gust);

– 2 linguri de făină;

– 1 lingură de sare;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– ~150 g de cașcaval.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați cartofii de coajă și dați-i prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți-i într-un bol adânc și acoperiți-i cu apă de temperatura camerei. Până când, lăsați-i deoparte.

2. Tocați pătrunjelul mărunt și puneți-l într-un bol separat, împreună cu ouăle, fulgii de ardei iute și piperul negru măcinat. Amestecați totul cu o lingură.

3. Spălați cartofii într-o apă curată, apoi puneți-i la scurs într-o strecurătoare. După aceasta, încorporați-i cu făina și sarea.

4. Adăugați compoziția de pătrunjel peste cartofi și amestecați totul împreună.

5. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Adăugați o parte din amestecul de cartofi la baza acesteia și răspândiți-l uniform. După aceasta, adăugați un strat de felii de cașcaval, urmat de restul cartofilor. Uniformizați suprafața acestora și acoperiți tigaia cu capac. Prăjiți turta de cartofi timp de 10-15 minute la foc mic/mediu.

6. Răsturnați turta pe un tocător sau o farfurie, mai adăugați puțin ulei în tigaie și prăjiți-o și pe partea opusă timp de încă 7 minute.

7. Scoateți turta pe un tocător sau un platou de servire, porționați-o și savurați-o la cină cu poftă! Aceasta a ieșit absolut delicioasă și aromată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New