Dacă aveți chefir, 1 ou și făină acasă, pregătiți aceste pateuri delicioase pe tigaie! Vor fi gata în 10 minute!

Aceasta este o rețetă foarte ușoară de pateuri, sau plăcinte triunghiulare pe tigaie, cu umplutură de carne tocată și varză, însă puteți opta pentru oricare alta. Aluatul este foarte simplu și nu necesită mult timp pentru dospire. Pateurile ies rumene, moi și aspectuoase. Aroma lor o să-i adune pe toți la bucătărie!

INGREDIENTE:

– 300 ml de chefir;

– 1 ou;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 500 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

Pentru umplutură:

– 30 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 2 cepe;

– 1 linguriță de pastă de tomate;

– 300 g de carne tocată de vită;

– 300 g de varză;

– sare, boia de ardei dulce, piper negru măcinat, coriandru uscat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Adăugați cepele tăiate în formă de cubulețe în ea și prăjiți-le până când se vor înmuia. Apoi adăugați pasta de tomate și amestecați foarte bine.

2. După aceasta, adăugați carnea tocată de vită. Amestecați foarte bine, iar peste 1-2 minute, adăugați varza. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați varza să se înăbușe timp de 10-15 minute. În final, asezonați umplutura cu sare, boia de ardei dulce, piper negru măcinat și coriandru uscat după gust. Turnați-o într-un bol și lăsați-o să se răcească.

3. Pregătiți aluatul: combinați chefirul cu oul, sarea și zahărul într-un bol adânc. Folosiți telul.

4. Adăugați făina și praful de copt. Combinați bine amestecul, apoi adăugați uleiul vegetal. Frământați un aluat moale, puțin lipicios. Acoperiți-l cu o folie și un prosop și lăsați-l să dospească nu mai mult de 10 minute.

5. Transferați aluatul pe masă și împărțiți-l în 11-12 bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe și puneți-le pe un platou. Acoperiți-le cu o folie și un prosop de bucătărie.

6. Ungeți suprafața de lucru cu ulei vegetal. Luați câte o biluță de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o turtiță subțire, de formă rotundă. Adăugați puțină umplutură în centrul acesteia, apoi pliați laturile în formă de triunghi (așa cum puteți vedea în imaginile de mai jos). Modelați astfel toate pateurile.

7. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal. Prăjiți pateurile în ea, până când se vor rumeni frumos pe ambele părți.

8. Scoateți-le pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New