Dacă aveți ouă și puțină brânză, pregătiți-o!

Dacă dorți să-i uimiți pe apropiații Dumneavoastră, atunci cu siguranță vă va prinde bine această rețetă! Budincă cu brânză și stafide!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-50 g de fulgi de ovăz;

-150 g de făină de grâu integrală;

-1,5 lingurițe de praf de copt (8g);

-un praf de sare;

-20 g de zahăr brun (1 lingură);

-150 g de smântână (de orice grăsime);

2 gălbenușuri;

-2-3 picături de extract de vanilie (dacă zahăr vanilat atunci pe muchia cuțitului);

-2 linguri de ulei vegetal.

Pentru umplutură:

-400 g de brânză de vaci;

-2 albușuri;

-5 picături de extract de vanilie;

-100 g de stafide.

Mod de preparare:

1.Într-un bol amestecați toate ingredientele uscate: fulgii de ovăz, făina de grâu integrală, praful de copt, zahărul brun și praful de sare. Folosiți o spatulă de silicon pentru a obține o masă omogenă.

2.Adăugați smântână și picăturile de extract de vanilie.

3.Într-un bol aparte separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în amestecul de făină cu smântână. Amestecați uniform până obțineți o consistență asemănătoare cu cea de terci de ovăz.

4.Acoperiți bolul cu o folie de manșon și o dați la frigider pentru 20 de minute. În acest timp fulgii de ovăz se vor umfla, iar aluatul se va răci.

Pregătim umplutura.

5.Turnați apă fierbinte peste stafide și lăsați-le să se înmoaie pentru câteva minute. Într-un blender amestecați mai întâi brânza de vaci. Apoi adăugați cele 2 albușuri și 3-5 picături de extract de vanilie. Mixați totul până obțineți o consistență omogenă.

6.Transferați masa de brânză de vaci într-un bol, stafidele scurse de apă și amestecați. (Stafidele înlocuiesc zahărul care lipsește).

7.Luați o tavă de copt cu diametrul de 18×19 cm tapetată cu hârtie de copt.

8.Cu ajutorul unei linguri metalice repartizați aluatul uniform. Înmuiați din când în când lingura în apă, în așa mod aluatul nu se va lipi de lingură. Mai întâi formați partea de jos, apoi părțile laterale. Grosimea stratului să fie de 5-7 mm jos, iar înălțimea părților laterale de 2 mm.

9.Transferați umplutura deasupra aluatului. Stafidele pot fi înlociute cu caise uscate sau date.

10. Tava cu budincă o dați la cuptorul preîncălzit la temepratura de 1700C timp de 30 minute. Cînd budinca este gata stingeți cuptorul și lăsați budinca pentru 10 minute să se așeze. Scoateți din cuptor și înlăturați hârtia de copt. Budinca este puhavă, aurie și emană un miros extraordinar.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!