Dacă furnicile s-au sălășluit în sera dumneavoastră, adăpați-le cu Coca-Cola! Iată de ce…

Probabil ați auzit de afide — păduchii, care atacă deseori plantele din grădinile noastre. Dar știți că există și afide, care atacă rădăcinile culturilor? Ele apar anume în sere sau solarii și sunt însoțite mereu de furnici.

Ca să fie învinse, agronomii folosesc insecticide foarte agresive, care distrug toate insectele (și pe cele folositoare) din sol și pot să pătrundă în fructe.

De aceea, în acest articol vrem să vă povestim o metodă de combatere a acestor dăunători neplăcuți: simplă, eficientă și sigură!

Cum puteți să aflați că plantele dumneavoastră au fost atacate de afidele rădăcinilor? Observându-le aspectul: ele încep să se ofilească, nu se mai dezvoltă optim și arată extrem de rău, fără să prezinte semnele altor maladii bacteriene/micotice sau dăunători subterani, cum ar fi coropișnița sau cârtița. Pe lângă aceasta, grădina dumneavoastră este invadată de furnici, care susțin afidele.

Astfel, soluția ideală pentru combaterea afidelor este Coca-Cola. Probabil mulți dintre voi veți spune că este dăunătoare, dar vă asigurăm că de această dată ea reprezintă cea mai potrivită „otravă” pentru insectele dăunătoare.

Pe lângă faptul că acționează ca insecticid, Coca-Cola este un îngrășământ nemaipomenit pentru plante:

1.Este o sursă bogată de fosfor (conține acid ortofosforic) și, de asemenea, descompune fosfații indisponibili din sol, făcându-i accesibili pentru plante.

2.Conține mult zahăr, care hrănește microorganismele folositoare din sol (fixatoare de azot și eliberatoare de fosfor), susținând astfel dezvoltarea optimă a culturilor.

3.Este preparată pe bază de uleiuri esențiale (de citrice, coriandru, vanilie etc.).

De aceea, Coca-Cola alungă sau distruge afidele și contribuie la refacerea sistemului radicular al plantelor. Este eficientă de fiecare dată!

AVEȚI NEVOIE DE:

Prima variantă:

-1 litru de Coca-Cola;

-5-7 litri de apă stătută.

A doua variantă:

-10 litri de apă stătută;

-500 g de zahăr;

-o lingură de acid ortofosforic;

-10 ml de ulei esențial de Geranium, conifere, scorțișoară, cuișoare, pelin, eucalipt sau mentă;

-50 ml de soluție apoasă de săpun.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați apa și Coca-Cola.

2.Irigați bine solul din sera dumneavoastră. Apoi turnați câte 500 ml de soluție la baza fiecărei plante.

3.Puteți să folosiți această soluție o dată pe săptămână, ca să preveniți apariția afidelor și să fertilizați solul din seră.

4.Dacă vi se pare că soluția respectivă este costisitoare pentru a fi aplicată cu regularitate, atunci preparați-o de sine stătător în condiții casnice, folosind ingredientele indicate mai sus (varianta 2). Înainte de a turna uleiul esențial în apă, dizolvați-l în soluția de săpun, ca să formeze o emulsie. Soluția obținută se folosește în mod similar: câte 500 ml la fiecare plantă, pe solul bine irigat.

Spor la grădinărit!