Dacă le-ați observat pe tomatele dumneavoastră, îndepărtați-le urgent!

Aflați care flori trebuie neapărat îndepărtate de pe tufele dumneavoastră de tomate, dacă le aveți. De asemenea, aflați și consecințele păstrării lor.

Probabil, analizând tomatele dumneavoastră, deseori ați întâlnit astfel de flori mari:

Grădinarii începători cred că dintr-o astfel de floare mare vor obține roșii mari, iată de ce nu le îndepărtează. Dar, suntem nevoiți să vă întristăm, iată ce fel de legume veți avea:

Roșiile vor fi crăpate și de o formă urâtă. Acest lucru însă nu va afecta proprietățile lor gustative. Cu toate acestea, deoarece legumele sunt crăpate, ele devin foarte vulnerabile la dăunători și boli, în special cele care cresc în câmp deschis, nu în sere.

Nici un soi și nici un hibrid nu este asigurat de astfel de flori, ele pot apărea pe absolut orice plantă. Însă, din fericire, ele se formează destul de rar și doar pe primele raceme.

Aceste flori trebuie îndepărtate deoarece, după cum am spus, veți avea legume deformate, care pot fi atacate de boli și dăunători, în plus, deoarece aceste legume sunt primele, ele consumă multe substanțe nutritive. Eliminând florile, veți oferi putere și veți grăbi dezvoltarea întregului racem.

Deci, nu pierdeți timp și, de îndată ce observați astfel de flori pe tufele dumneavoastră de tomate, îndepărtați-le fără nici o grijă.

Spor la grădinărit!