Dați carnea și varza murată la cuptor și veți obține o cină copioasă pentru întreaga familie!

O rețetă veche, pe care îmi amintesc că o pregătea și bunica mea. Aceasta este foarte ușoară, de aceea o pregătesc și eu des la cină pentru familia mea. Tuturor le place!

INGREDIENTE:

– 1 kg de carne de porc;

– sare, piper negru măcinat și ierburi aromatice (după gust);

– 200 g de varză murată;

– 1 ceapă de mărime mare;

– 220 g de bacon, piept afumat de porc sau slănină;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– jumătate de linguriță de piper negru măcinat;

– jumătate de linguriță de usturoi granulat;

– jumătate de linguriță de boia de ardei dulce;

Pentru garnitura de cartofi:

– 4 cartofi;

– sare, piper negru măcinat și busuioc uscat (după gust);

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

– ceapă și bacon.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și uscați bine bucată de carne de porc. Apoi tăiați-o în felii groase, nu până la urmă, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

2. Într-un recipient potrivit, amestecați sarea cu piperul negru măcinat și ierburile aromatice. Presărați toată suprafața cărnii cu aceste mirodenii și frecați-o bine cu ele.

3. Ungeți o tavă cu ulei vegetal. Puneți carnea în mijlocul acesteia, iar prin părți așezați varza murată.

4. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în formă de jumătăți de rondele. După aceasta, înfiletați-le în inciziile făcute în carne. De asemenea, adăugați și câte două felii de piept afumat de porc, bacon sau slănină.

5. Turnați uleiul vegetal într-un recipient potrivit. Adăugați piperul negru măcinat, usturoiul granulat și boiaua de ardei dulce. Amestecați.

6. Ungeți carnea cu amestecul obținut.

7. Acoperiți tava mai întâi cu o bucată de hârtie de copt șifonată și umezită cu apă, apoi cu o bucată de staniol. Pregătiți mâncarea în cuptorul preîncălzit până la 200ºC, timp de 45 minute.

8. Pregătiți garnitura: curățați cartofii de coajă și tăiați-i în jumătate. Puneți-i într-un bol adânc și asezonați-i cu sare, piper negru măcinat și busuioc uscat (după gust). De asemenea, adăugați și un pic de ulei vegetal. Amestecați-i foarte bine.

9. Acum, luați câte o jumătate de cartof, puneți pe el o jumătate de rondelă de ceapă și o bucată de slănină. Înfigeți o scobitoare de lemn în ele, apoi adăugați deasupra cea de-a doua jumătate de cartof.

10. Puneți cartofii pe o tavă tapetată cu o bucată mare de hârtie de copt, astfel încât să-i puneți acoperi și pe ei. Coaceți-i la temperatura de 200ºC, timp de 45 minute.

11. Scoateți ambele bucate din cuptor și savurați-le cu multă plăcere la cină împreună cu familia sau oaspeții dvs.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New