Datorită acestui secret, aluatul va fi pufos ca norul! Pur și simplu adăugați ingredientul dat!

Chifle puhave și moi la ceai, care se pregătesc dintr-un aluat foarte reușit. Vă recomandăm să salvați rețeta acestuia în copiuța dvs. cu rețete de aluaturi. O să vă prindă bine!

INGREDIENTE:

– 700 g de făină;

– 400 ml de lapte cald;

– 4 linguri de zahăr;

– 8 g de drojdie uscată;

– 2 ouă;

– 80 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– jumătate de linguriță de sare;

– 10 g de praf de copt;

– 1 lingură de oțet de 9 %;

– 50 g de unt;

Pentru ungere:

– 1 gălbenuș de ou;

– 2 lingurițe de lapte;

– semințe de susan (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Cerneți făina în vasul pentru frământat.

2. Luați un castron separat și turnați laptele cald în el. Apoi adăugați drojdia uscată și 4 linguri de zahăr. Amestecați.

3. După aceasta, adăugați ouăle, uleiul vegetal, sarea și praful de copt. Omogenizați totul cu ajutorul unui tel sau al unei spatule.

4. Realizați o adâncitură în făina din bol și turnați amestecul lichid peste ea. Frământați aluatul. Pe parcurs, încorporați și oțetul (ingredientul secret). Acesta trebuie să iasă puțin lipicios și moale.

5. Transferați-l pe suprafața de lucru și adăugați untul moale peste el. Frământați-l până când veți încorpora untul foarte bine. Acum, acesta nu va mai fi lipicios. Puneți-l înapoi în bolul uns cu puțin ulei vegetal și acoperiți-l cu o bucată de folie alimentară. Lăsați-l să dospească la cald timp de 40 de minute.

6. Uitați-vă cât de tare a crescut!

7. Mai frământați puțin aluatul, apoi transferați-l pe suprafața de lucru și împărțiți-l în 16 bucăți egale. Modelați-le pe toate în formă de biluțe. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele, deoarece se vor mai mări în volum.

8. Lăsați-le să se ridice pe parcursul a 20 de minute.

9. După aceasta, periați viitoarele chifle cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte, apoi presărați-le cu semințe de susan.

10. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 30-35 minute.

11. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere! Au ieșit foarte pufoase și moi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New