De 10 ani gătesc carne astfel – cum păstrez carnea! O bunătate de conservă!

O conservă potrivită atât pentru a fi servită pe pâine la micul dejun, cât și pentru a fi adăugată în diferite feluri de bucate. Rețeta este foarte simplă și poate fi pregătită cu ușurință de fiecare.

INGREDIENTE:

– carne de porc (noi avem 1 kg de spată și 1,5 kg de cotlet);

– sare;

– 2 lingurițe de piper negru măcinat;

– 2 linguri de boia de ardei dulce;

– boia de ardei iute (după gust);

– condiment pentru carne de porc (după gust);

– frunze de dafin;

– boabe de piper negru;

– usturoi (câte un cățel pentru fiecare borcan).

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și uscați carnea de porc. Noi avem 1 kg de spată și 1,5 kg de cotlet de porc. După aceasta, tăiați-o în bucăți mari, astfel încât să le puteți introduce în borcane.

2. Pregătiți amestecul de condimente: adăugați sarea (în proporție de 20 g pentru 1 kg de carne), piperul negru măcinat, boiaua de ardei dulce și cea de ardei iute (după gust) și condimentul pentru carne de porc. Amestecați. După aceasta, masați fiecare bucată de carne în acest amestec de condimente.

3. Luați câte un borcan, adăugați câteva boabe de piper negru la baza acestuia și umpleți-l cu carne. În final, adăugați câte o frunză de dafin și un cățel de usturoi, sau jumătate, dacă sunt prea mari.

4. Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le într-o cratiță tapetată la bază cu un prosop de bucătărie. Turnați apă în ea, astfel încât să ajungă până mai jos de capac.

5. Puneți cratița pe aragaz și aduceți apa în punctul de fierbere. După aceasta, faceți focul mai mic și gătiți conservele timp de 3 ore.

6. Peste 3 ore, scoateți borcanele din cratiță. Carnea arată așa:

Lichidul format depinde de carne și de câtă grăsime au conținut bucățile din borcan.

7. Acoperiți conservele cu un prosop și lăsați-le pe masă să se răcească complet. După aceasta, le puteți depozita în cămară, până când veți dori să le deschideți și să le serviți alături de bucatele dvs. preferate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New