De ce ar fi mai bine să renunțați la metoda de spălat geamurile cu ziarul, precum și alte 6 sfaturi utile pentru curățarea casei!

Bunicile noastre erau sigure că curățenia nu este deloc complicată. Tot de ce aveau nevoie era o cârpă, apă, bicarbonat de sodiu și oțet, iar împreună toate aceste elemente curăță casa până strălucește.

În prezent, au apărut o mulțime de soluții, în care pare mai dificil să te clarifici. Și, de fapt, nici sfaturile bunicii nu sunt întotdeauna cu efect. Mai jos găsiți 7 trucuri utile, care vă vor ajuta să faceți curat cu adevărat eficient.

1.Nu pulverizați soluția de curățare direct pe suprafața murdară

Luați drept regulă să aplicați soluția pe un prosop sau pe un burete și doar după aceea să începeți să spălați suprafața murdară. De ce experții recomandă să procedați astfel?

În primul rând, unii agenți de curățare pot fi prea agresivi, deci puteți deteriora suprafața într-o secundă. În al doilea rând, dacă pulverizarea este efectuată de la o distanță mare, atunci este probabil ca substanțele chimice să provoace o reacție alergică.

2.Nu spălați geamurile în zile însorite

Se pare că zilele în care soarele strălucește sunt ideale pentru spălarea ferestrelor, dar în realitate nu este așa. În timpul caniculei de vară, ferestrele se încălzesc și, de îndată ce aplicați soluția de curățare, aceasta se evaporă instantaneu.

Ca urmare, pe ferestre rămân urme urâte. Deci, pentru curățenia generală, alegeți o zi posomorâtă, fără raze directe ale soarelui, și veți putea spăla bine geamurile.

3.Spălați corect lucrurile din oțel inoxidabil

Nu contează ce lucru din oțel inoxidabil curățați, țineți cont de un principiu simplu: evitați mișcările circulare. Anume după ele pe mobilier și vase rămân pete urâte, după ce suprafața se usucă.

Pentru ca totul să fie perfect curat, nu folosiți bureți abrazivi, spălați cu soluție de săpun și lustruiți suprafața cu produse speciale pentru mobilă sau cu ulei de măsline.

4.Nu ștergeți oglinda cu ziar

Bunicile noastre spălau și ștergeau ferestrele și geamurile cu ziare, astfel luptau cu urmele care rămân de obicei. Desigur, nu există nici o îndoială cu privire la eficacitatea metodei testate timp de zeci de ani, dar merită să știm că ziarele pot lăsa urme de vopsea pe suprafață și pe mâini atunci când sunt ude.

E mult mai simplu de folosit pungile simple de hârtie. Astfel, nu doar că reutilizați lucrurile, dar și mâinile și geamurile rămân curate.

5.Nu utilizați oțet când spălați blaturile de piatră

Suntem obișnuiți cu faptul că oțetul este un produs universal, care poate curăța multe tipuri de murdărie. Una din suprafețele pe care nu trebuie să experimentați este blatul de piatră și mesele de lucru din bucătărie.

Oțetul are un efect distructiv asupra acestui material, drept urmare pot rămână urme și deteriorări. Utilizați numai produse care sunt marcate ca fiind sigure pentru piatră naturală și artificială.

6.Spălați cuțitele manual

Dacă utilizați o mașină de spălat vase, nu puneți cuțitele în ea. Este mult mai bine să le spălați cu soluție de săpun sau cu lichid de spălat vase. Iar după spălare, ștergeți-le imediat, să nu apară rugină. Astfel cuțitele dumneavoastră vor rămâne ascuțite.

7.Nu spălați vasele antiaderente în mașina de spălat vase

Cratițele și tigăile antiaderente, de asemenea, ar fi mai bine să le spălați manual sub robinet. Nu folosiți bureți abrazivi și metalici, precum și soluții agresive. Atunci când le puneți în mașina de spălat vase, apa clocotită poate deteriora suprafața, deci folosiți apă caldă, cât să fie confortabil mâinilor și vasele vă vor servi mult timp.

Mult spor!