De ce budinca mea de brânză de vaci este atât de delicioasă? Budincă moale și aerată, ca un cheesecake! Rețetă fără făină!

Budincă delicioasă, moale și aerată din brânză de vaci – ca un cheesecake. Aceasta este rețeta mea preferată și o împărtășesc tuturor care mi-o cer, deoarece este foarte reușită. Mă voi bucura dacă vă va plăcea și vouă!

INGREDIENTE:

– 700 g de brânză de vaci de 9 %;

– 1 praf de sare;

– 5 gălbenușuri de ouă;

– 5 albușuri de ouă + 1 praf de sare;

– 10 g de zahăr vanilat sau 1 linguriță (sau 1 praf de zahăr vanilinat);

– 150 g de zahăr tos sau după gust (în loc de zahăr, puteți adăuga 1-2 banane pentru dulceață);

– 200 g de smântână fermentată;

– 50 g de amidon.

MOD DE PREPARARE:

1. Puneți brânza de vaci într-un bol adânc și adăugați sarea, smântâna fermentată, gălbenușurile de ouă, amidonul (sau făina) zahărul tos și cel vanilat la ea.

2. Pasați ingredientele cu ajutorul unui blender de imersie, până la omogenizare. Iată ce consistență cremoasă și plăcută trebuie să obțineți:

3. Adăugați un praf de sare la albușurile rămase și bateți-le cu ajutorul mixerului, până când veți obține o consistență fermă, care nu se scurge când întoarceți bolul cu susul în jos.

4. Combinați albușurile cu amestecul de brânză în câteva etape. Amestecați atent cu spatula, astfel încât compoziția să rămână pufoasă.

5. Transferați aluatul obținut într-o formă unsă cu unt și presărată cu făină sau griș, sau chiar tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform.

*Din această cantitate de ingrediente, noi am obținut două forme cu budincă; una cu dimensiunile de 16×20 și alta mică de o porție, cu înălțimea de 5 cm.

6. Coaceți budinca de brânză în cuptorul preîncălzit până la 170ºC, timp de 50 de minute, sau până când se va rumeni.

7. După aceasta, lăsați-o în cuptor pentru câteva minute, scoateți-o și treceți cu cuțitul pe marginile formei. Apoi porționați-o și savurați-o cu multă plăcere, alături de sosul dvs. preferat. Noi o vom servi cu smântână fermentată amestecată cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!