De ce e nevoie să ascundeți bucăți de săpun în papuci!

Prima modalitate de a îndepărta mirosul urât din pantofii preferați este să adăugați în încălțăminte o bucată nu mare de săpun și să o lăsați în interior pentru un timp (cel mai bine este peste noapte).

Pentru a prelungi efectul, procedura va trebui repetată de 2-4 ori pe săptămână.

Cu încălțămintea moale (cum ar fi adidașii din material textil) e și mai simplu. Este suficient să o spălați o dată în săptămână, folosind săpun de gudron.

Un alt mod rapid și de încredere să scăpați de mirosul urât este să puneți sub talpa interioară un pliculeț de ceai verde. Puteți folosi de asemenea ceai infuzie cu frunze mari, însă în acest caz va fi mai complicat să le îndepărtați din papuci.

În câteva ore, ceaiul absoarbe mirosurile străine, înlocuindu-le cu aroma sa ușoară și plăcută.

Cu problema mirosurilor neplăcute se descurcă perfect astfel de soluții ca pudra de talc, sarea de bucătărie și cărbunele activat.

Oricare dintre absorbantele enumerate mai sus trebuie adăugate în încălțăminte și lăsate în interior pentru câteva zile. Apoi pantofii sau mocasinii îi puteți curăța cu ușurință de resturi cu ajutorul aspiratorului.

Coaja de lămâie, de asemenea, vă ajută să oferiți prospețime unei perechi de adidași purtați.

Iar peroxidul de hidrogen ajută nu numai la eliminarea mirosului neplăcut din pantofi, dar și la dezinfectarea acestora. Prelucrând pantofii cu peroxid, veți reduce semnificativ riscul ca bacteriile dăunătoare să ajungă pe pielea picioarelor.

Pur și simplu umeziți un disc demachiant cu peroxid de hidrogen și ștergeți cu el partea interioară a ghetelor. După prelucrare, lăsați încălțămintea să se usuce (de preferat în aer liber).

Nu putem să nu menționăm eficiența bicarbonatului de sodiu în soluționarea acestei probleme.

Asigurați-vă că încălțămintea este uscată în interior și adăugați bicarbonat în ea. Așteptați câteva ore, apoi puteți îndepărta pulberea din pantofi (resturile de bicarbonat, pe care nu reușiți să le scuturați, le puteți îndepărta cu un șervețel umed).

Suntem siguri că fiecare dintre aceste ingrediente probabil se va găsi în orice casă. Pur și simplu folosiți unul din ele și mirosul neplăcut al încălțămintei nu vă va mai deranja niciodată.

Mult spor!