De ce e nevoie să dați ceapa la congelator și încă douăsprezece trucuri pentru gospodinele ingenioase!

Orice gospodină își poate aminti câteva trucuri culinare, care ușurează procesul de gătire. De exemplu, cum să cureți ouăle fierte sau cum să repari ciorba sărată. Iar unele gospodine dau chiar și ceapa la congelator. De ce? Aflați în articolul de mai jos!

1. Curățați ouăle ușor

Zeama de lămâie vă ajută să îndepărtați coaja de pe ouă ușor și uniform. Doar adăugați câteva felii de lămâie în cratița cu ouă și le mai fierbeți puțin. În loc de felii de lămâie, puteți folosi, de asemenea, o cantitate mică de bicarbonat de sodiu.

2. Bule în vin spumant

Se spune că puteți reanima un vin spumant răsuflat cu ajutorul stafidelor. Pur și simplu adăugați câteva stafide în sticlă și lăsați băutura pentru 30 de minute. Zahărul natural va întoarce vinului spumos gustul și bulele.

3. Aluat dens

Dacă aluatul pentru colțunași va ieșit prea dens și dur, adăugați în apa clocotită cu colțunași 1 pahar de apă rece.

4. Desert înghețat

Din iaurt dens puteți pregăti un desert rece foarte gustos. Pentru realizarea acestuia, transferați iaurtul într-un poș de patiserie și formați picături pe hârtia de copt. Tava cu picăturile de iaurt o dați la congelator pentru 1 oră. Acest timp va fi suficient pentru a transforma iaurtul în bomboane reci delicioase.

5. Ciorbă sărată

Să salvați o supă sau o ciorbă sărată e simplu. De exemplu, puteți adăuga în mâncare câteva bucăți mari de cartof crud, să o fierbeți timp de 10 minute la foc mic, după care să îndepărtați cartoful. Dacă situația nu s-a schimbat, adăugați puțin zahăr în cratiță.

6. Păstrarea cașcavalului

Cașcavalul este un produs organic, care are nevoie de aer. Acesta nu pătrunde prin folia alimentară și produsul se poate strica. Dacă nu doriți ca acest lucru să se întâmplă, atunci păstrați cașcavalul înfășurat în hârtie de copt.

7. Împrospătarea legumelor

Aerul uscat din frigider absoarbe umiditatea din legume și fructe, iar acestea se veștejesc și se strică. Redați elasticitate produselor cu ajutorul apei reci ca gheața și cartofilor cruzi. Umpleți un vas cu apă, adăugați ½ de cartof și înmuiați apoi morcovul, ridichea și țelina. Peste 30 de minute legumele vor fi gata de a fi consumate.

8. Preveniți întărirea sării

Pentru ca sarea să nu se întărească din cauza umidității, adăugați la baza solniței puțin orez. Acesta va absorbi excesul de umiditate și sarea va rămâne nisipoasă.

9. Evitați datul în foc

Puneți o lingură de lemn deasupra vasului în care fierbe apa. Acest lucru va împiedica lichidul să curgă, chiar și la foc mare.

10. Tăietura cașcavalului

Pentru ca tăietura cașcavalului să nu se usuce la frigider, vă recomandăm să o ungeți cu unt, margarină sau altă grăsime. Astfel puteți păstra orice brânzeturi învelite în ceară.

11. Ceapă la congelator

Ca să tăiați ceapa și să nu plângeți, e nevoie să o dați în prealabil la congelator pentru 10 minute.

12. Păstrarea produselor lactate

Puteți extinde termenul de păstrare al produselor lactate dacă evitați pătrunderea bacteriilor în interiorul ambalajului. Iar pentru aceasta e nevoie să creați un vid. Faceți acest lucru, întorcând cutia cu susul în jos.

13. Lichefierea mierii

Mierea face parte din categoria produselor, care pot fi păstrate ani întregi. Singura schimbare care are loc este că devine densă și tulbure la culoare. Însă cuptorul cu microunde o poate reanima. Setați-l la putere medie și încălziți mierea timp de 30-40 de secunde.

Mult spor!