De ce e nevoie să turnați oțet în mașina de spălat haine!

Este uimitor câte proprietăți pozitive are oțetul de masă obișnuit! Oferă strălucire gresiei și faianței, oglinzii și paharelor, curăță robinetele și bateriile de calcar, împreună cu bicarbonatul de sodiu albește eficient lavoarul… 

Dar, ce va fi dacă veți adăuga oțet în timpul spălării hainelor? Noi am găsit 5 motive, care vă vor convinge să turnați numaidecât oțet în mașină. 

1. Oțetul are proprietăți emoliente, ceea ce este valabil mai ales la spălarea țesăturilor dure sau prea dense. 

2. Oțetul îndepărtează minunat petele. Prelucrați în prealabil petele de transpirație, grăsime, unele fructe, apoi adăugați suplimentar 50 ml de oțet în compartimentul mașinii de spălat. 

3. Mirosurile rezistente, îmbibate în haină, cum ar fi mirosul de transpirație, le puteți elimina, adăugând 100 ml de oțet în compartimentul pentru balsamul de rufe. Persoanele, care au pisici, pot neutraliza cu ajutorul oțetului parfumul nemaipomenit al hainelor după ”incident”. Uneori, numai acest lucru poate salva hainele de a nu fi aruncate la gunoi! 

4. Dacă vizitați periodic magazine second-hand, probabil că știți cât de greu este să scăpați de mirosul specific al acestor haine. Oțetul vă va ajuta și în acest caz: clătiți cu el hainele după ce le spălați ca de obicei. 

5. Oțetul vă va ajuta să îndepărtați petele de rugină de pe haine. Pregătiți o pastă din oțet și sare gemă și frecați-o în pată. Lăsați-o să acționeze câteva minute, apoi spălați haina ca de obicei. 

Pe lângă toate, să adăugați oțet în timpul ciclului de spălare este util și pentru funcționarea corectă a mașinii de spălat: nu va apărea mucegai și nu va rămâne nici urmă de calcar pe mecanisme! 

Prietenii vor dori să vă urmeze exemplul: distribuiți-le acest articol! 

Mult spor!