De ce este nevoie să scufundați căpșunile în apă salină?

Sezonul căpșunilor este în toi. Fructele proaspete sunt excelente pentru prepararea deserturilor. Mai mult de atât, poate fi înghețate și pentru iarnă. Dacă ați decis să-i bucurați pe cei de acasă cu un deliciu dulce de casă, trebuie să cunoașteți cum să spălați corect căpșunile. 

S-ar părea, de ce să acordăm atâta atenție acestui subiect? Dar, în realitate, totul nu este atât de simplu. În primul rând, fructele conțin polen și bacterii. În al doilea rând, prezența diferitor organisme patogene pe ele. În plus, căpșunile cumpărate din magazin nu sunt lipsite de pesticide și alte substanțe chimice. Prin urmare, este imperativ să spălați corect căpșunile .

Cum să spălați corect căpșunile.

Metoda Nr.1

Această metodă este cea mai simplă. În primul rând, trebuie să pregătiți o soluție de bicarbonat de sodiu. 

Pentru 1 litru de apă, veți avea nevoie:

– de 10 g de bicarbonat de sodiu. 

Adăugați căpșunile în lichidul obținut timp de 10 minute. Apoi treceți-le printr-o strecurătoare și clătiți bine.

Metoda Nr.2

Mai întâi, clătiți căpșunile cu generozitate sub apă curgătoare. Acest lucru va elimina polenul și bacteriile din fructe.

În al doilea rând, opăriți căpșunile. Pentru a face acest lucru, turnați pur și simplu apă clocotită peste fructe. Această etapă este necesară pentru a distruge posibile organisme patogene. De exemplu, bacteriile E. coli.

Apoi înmuiați fructele în apă rece timp de 5-15 minute. Acest lucru vă va ajuta să scăpați complet de diferite pesticide și substanțe chimice.

Prelucrarea căpșunilor cu apă de diferite temperaturi nu afectează gustul fructelor.

Metoda Nr.3

Recent, Internetul a fost explodat de o știre neobișnuită despre căpșuni. Dacă înmuiați un frcut într-o soluție salină timp de 30 de minute, vor începe să iasă viermii albi din ea. Mulți oameni au început să verifice acest lucru. Drept urmare, temerile au fost confirmate. Dar experții spun că este ceva normal. Astfel de larve nu cauzează niciun rău oamenilor. 

Cu toate acestea, puteți oricând să clătiți căpșunile în acest fel. Pentru a face acest lucru:

– amestecați apă cu 0,5 lingurițe de sare până se dizolvă. 

Apoi, înmuiați căpșunile în soluție și lăsați-le o jumătate de oră. Apoi, clătiți fructele.

După cum puteți vedea, trebuie să cunoașteți cum să spălați căpșunile în mod corespunzător. Acest lucru vă va proteja atât pe voi, cât și pe cei dragi. De asemenea, încercați să alegeți fructe de casă. Chiar dacă nu arată întotdeauna perfect, puteți fi siguri că căpșunile au fost cultivate fără substanțe chimice suplimentare. 

Mult spor!

New