De ce nu are sens să călcați lenjeria de pat!

De ce nu mai e nevoie să călcați lenjeria de pat?

Cel mai bun material textil pentru lenjeria de pat

Pe piață există multe variante interesante, vom încerca să aflăm mai detaliat despre fiecare, iar ce să alegeți rămâne la discreția dumneavoastră. Poate doriți ca lenjeria să reziste la 1000 de spălări și să vă servească timp de 10 ani. Sau din contra, aveți obiceiul să înnoiți frecvent ornamentele și culorile, deci vi se potrivește ceva practic și nu foarte scump. Deci.

1. Stambă

Aceasta este cea mai populară țesătură. În primul rând, datorită naturalității sale. Stamba este bumbac sută la sută. Materialul este rezistent, ieftin, hipoalergenic. Exact pentru pătuțul copiilor. Cea mai bună combinație între preț și calitate.

2. Satin

Țesătură naturală și elegantă creată din fir de bumbac răsucit dublu. Satinul strălucește ca mătasea, provoacă senzații similare, dar costă mult mai puțin. Lenjeria din satin rezistă la 300 de spălări și aproape că nu se șifonează. Este o lenjerie nobilă.

3. In

Lenjerie tradițională cu istorie de un secol. Lenjeria din in are o proprietate unică: pe căldură răcorește plăcut și, invers, încălzește pe vreme rece. Rezistă la un număr infinit de spălări, în urma cărora țesătura devine tot mai deschisă la culoare. Dar nimic nu este veșnic pe acest pământ.

4. Creton

Cea mai ieftină și simplă țesătură, se simte ca stamba. Lenjeria din creton se uzează repede, dar nu se șifonează. Dacă vă plac diverse modele și culori sau vă mutați frecvent cu traiul, atunci de ce nu?

5. Percal

O opțiune care poate nu este potrivită pentru toată lumea, dar lenjeria din această țesătură este încă populară. Rezistă la 1000 de spălări, fiind foarte durabilă. Această lenjerie nu este ușor de călcat nici măcar cu un vaporizator.

6. Mătase

Mătasea este pentru regi. Nu doar frumoasă, rezistentă, hipoalergenică, ci și cu proprietăți vindecătoare. Se spune că dormitul pe lenjerie din mătase vă ajută să depășiți rapid tot felul de răceli. Singurul dezavantaj este că mătasea costă bani.

7. Poplin

Țesătură accesibilă și necapricioasă pentru fiecare zi. Foarte moale, adoră culorile intense și este ușor de spălat. Simplu – o aruncați în mașina de spălat, o uscați și o puteți utiliza din nou. Lenjeria poate fi spălată la 60 grade.

8. Bambus

O țesătură nouă, dar care și-a câștigat deja popularitatea. Lenjeria din bambus parcă se adaptează corpului și asigură un somn bun. Îngrijirea este destul de simplă – se spală foarte bine și are o rezistență decentă.

De ce puteți să nu călcați pânza pentru lenjeria de pat

Este important să clarificăm un aspect – de ce se calcă în general lenjeria de pat? Este o tradiție veche, pentru că ne petrecem o treime din viața în pat, avem nevoie de o îngrijire specială pentru lenjerie. Cum era pe timpuri? Se clătea în râu, apoi se trecea cu fierul fierbinte, pentru a distruge microbii. În lumea modernă, toate acestea par demult irelevante.

Cândva demult, călcatul era într-adevăr o procedură igienică. Acum aproape fiecare familie are o mașină de spălat și o grămadă de detergenți, inclusiv antibacterieni. Lenjeria de pat se spală chiar și la 90 de grade, este puțin probabil ca vreo bacterie să reziste.

Pe lângă faptul că mașinile sunt dotate cu funcția de uscare și călcare, țesăturile moderne nu au nevoie să fie călcate după spălare. De exemplu, mătasea, poplinul, cretonul nu trebuie călcate, iar inul nu are sens, deoarece se șifonează de la cea mai mică atingere. Dacă estetul din interiorul dumneavoastră suferă, puteți îndrepta lenjeria după spălare, apoi o aranjați pe cusătură – va arăta ca călcată.

Italienii au o părere: de ce să pierzi timp și efort pentru ceea ce a doua zi oricum va fi șifonat? De ce să vă împovărați cu griji inutile și să cheltuiți în continuare energie electrică? Ei cred că aceasta este pur și simplu o obișnuință, iar renunțarea la ea nu va schimba nimic în viață. Însă, decizia vă aparține.

Dacă continuați să călcați lenjeria, atunci scrieți-ne neapărat în comentarii de ce acest lucru este necesar. Vă vom fi foarte recunoscători dacă ne veți scrie, care este, după părerea dumneavoastră, cel mai potrivit material pentru lenjeria de pat.

New