De ce se leagă trandafirii neapărat cu panglică galbenă!

O grădină frumoasă este visul oricărui grădinar. Diversitatea tipurilor de flori, paturile îngrijite și locul de odihnă creează o armonie perfectă. Și nu ne putem imagina o grădină fără trandafiri. Privirea oamenilor întotdeauna este atrasă de butoanele delicate și aromate înconjurate de spini ascuțiți. Floarea are aceeași popularitate și printre afide. Doar că din punct de vedere gastronomic. Însă noi știm cum să scăpați de afidele de pe trandafiri.

Metoda este foarte simplă și originală. Uitați de substanțele chimice puternice care dăunează plantei. Nu mai trebuie să căutați rețete naturiste de amestecuri împotriva dăunătorilor. Tot de ce aveți nevoie este o panglică galbenă. Se potrivește absolut orice bucată de material de această culoare. Să aflăm ce aveți de făcut cu ea.

Afida este o insectă mică care apare pe trandafiri la sfârșitul primăverii. Se înmulțește rapid și este dificil de observat la timp din cauza culorii verde deschis. Afidele sunt destul de inteligente. Ele provoacă ondularea frunzelor, creându-și astfel protecție împotriva stropirii.

Afidele atacă în primul rând creșterile tinere. Și dacă nu reacționați la timpul potrivit, puteți pierde toți butașii. Deseori, afidele sunt aduse de furnici, deoarece iubesc substanța lipicioasă, pe care acestea o secretă. Dacă observați furnici în grădină, e timpul să bateți alarma.

Pare incredibil, dar panglica galbenă într-adevăr se descurcă perfect cu distrugerea dăunătorilor. Revizuiți hainele vechi, poate printre ele veți găsi ceva potrivit. Tăiați câteva fâșii de 30–40 cm lungime, în funcție de mărimea trandafirului. Dacă nu aveți nimic de genul acesta, cumpărați panglică din magazin.

Acum, e nevoie să legați planta cu aceste panglici. Peste câteva zile, veți scăpa de afidele enervante. Nu este un ritual mistic și nu e vorba de nici o magie. Totul este mult mai banal. Culoarea galbenă atrage buburuzele. Iar aceste insecte sunt mari amatoare de afide.

Metoda poate fi aplicată și în cazul altor plante. Dacă veți decide să schimbați culoarea panglicii, nu veți obține efectul așteptat. Buburuzele zboară doar spre culoarea galben intens. Alte nuanțe nu le atrag.

Cine s-ar fi gândit că, un obiect atât de simplu, cum este panglica galbenă, poate salva trandafirii de afide. Înfrumusețați-vă planta cu această legătură frumoasă, restul va face natura. Nu vă rămâne decât să admirați florile sănătoase și viguroase!

Spor la grădinărit!