De ce trebuie să prăjim ficatul cu amidon?!

Astăzi vrem să vă povestim un truc simplu și folositor, mai ales pentru cei care iubesc ficatul prăjit. Cea mai importantă sarcină din prepararea acestui fel de mâncare este înlăturarea gustului amar și durității ficatului, precum și transformarea lui într-un deliciu frumos și apetisant. Acest rezultat minunat poate fi obținut, dacă ficatul este marinat cu amidon.

Folosind această rețetă, puteți să prăjiți ficatul de vită, porc sau miel. Bucățelele de ficat ies întotdeauna moi și frumoase. Veți dori să le pregătiți iar și iar! Doar un singur ingredient schimbă radical gustul acestui produs subestimat. Sperăm că v-am intrigat și că veți încerca această rețetă!

INGREDIENTE:

-500 g de ficat de vită;

-un ou;

-o lingură de amidon;

-2 cepe;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-20 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați bine ficatul. Curățați-l de pielițe și vase sangvine. Tăiați-l în bucățele medii. Sărați-l și piperați-l după gust.

2.Bateți oul cu amidonul până la omogenizare, folosind furculița. Turnați compoziția rezultată peste bucățelele de ficat. Amestecați foarte bine.

3.Lăsați ficatul să se marineze pe parcursul a 40-60 minute.

4.Încingeți uleiul pe o tigaie. Prăjiți bucățelele de ficat în el: timp de câte 2 minute pe fiecare parte.

5.Prăjiți separat ceapa tăiată în semiluni subțiri — până va deveni transparentă. 

6.Combinați ceapa și ficatul. Înnăbușiți-le pe parcursul a 10-15 minute, pe foc moderat.

7.Serviți ficatul delicios cu piure de cartofi, hrișcă fiartă sau orez fiert. Suntem siguri că de acum încolo veți prăji ficatul doar așa! Nu uitați să salvați rețeta!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New