De ce tufele de castraveți prezintă multe flori neroditoare? Ce trebuie să faceți?

Astăzi vom discuta despre cauzele apariției florilor neroditoare și căderii florilor de pe tufele de castraveți. Fiecare grădinar trebuie să cunoască modalitățile de combatere a acestei probleme!

Vrem să specificăm că problema florilor neroditoare apare doar la soiurile clasice de castraveți. Dacă cultivați soiuri hibride, care leagă singure (au partenocarpie), veți fi scutiți de această problemă.

Dacă cultivați castraveții în seră sau solar, accesul insectelor polenizatoare este restricționat, mai ales dacă vremea este neprielnică și ușile sunt închise pentru menținerea temperaturii favorabile.

Dar se poate întâmpla ca tufele de castravete să se afle în aer liber sau sera să fie plină de insecte, dar numărul florilor neroditoare să fie oricum mare. În continuare vom discuta despre posibilele cauze ale acestui fenomen.

CAUZELE APARIȚIEI FLORILOR NERODITOARE PE TUFELE DE CASTRAVETE

1.Absența polenizării.

2.Semințele proaspete de castravete (nu plantați semințele de castravete, pe care le-ați cules în sezonul precedent, ci lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 1-2 ani: astfel ele devin mai calitative și tufele dezvoltate din ele prezintă puține flori neroditoare).

3.Plantarea prea deasă a tufelor sau umbrirea lor excesivă.

CUM PUTEȚI SOLUȚIONA ACEASTĂ PROBLEMĂ?

Bineînțeles, trebuie să ademeniți cât mai multe insecte polenizatoare în grădina dumneavoastră. Unii grădinari stropesc tufele cu soluții dulci (cu miere sau zahăr), dar noi vrem să vă oferim încă o metodă eficientă de influențare a procesului de formare a florilor roditoare: soluția de bicarbonat de sodiu.

Aveți nevoie de:

-2 linguri de bicarbonat de sodiu;

-10 litri de apă stătută.

Mod de lucru:

1.Dizolvați bicarbonatul de sodiu în apa stătută.

2.Turnați câte un pahar din soluția obținută la baza fiecărei tufe de castravete: o dată până la începutul perioadei de înflorire și o dată după înflorire.

Drept rezultat, tufele vor dezvolta multe flori roditoare și multe fructe.

ÎNCĂ O SOLUȚIE: MODELAREA TUFELOR

A fost demonstrat științific că florile feminine de pe tufele de castravete se formează preponderent pe lăstarii secundari și terțiari. Astfel, ca să stimulați dezvoltarea lăstarilor laterali, ciupiți tulpina principală deasupra frunzei 4 sau 5.

Astfel, testați aceste metode și alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai mult. Vă dorim să aveți culturi sănătoase și recolte bogate!

Spor la grădinărit!