De la acest îngrășământ roșiile vor crește în mărime chiar sub ochii dumneavoastră!

Aflați îngrășământul important și necesar tomatelor acum, în luna iulie, pentru ca viitoarele roșii să fie mari. De asemenea, după acest îngrășământ, se reduce perioada până la maturare, datorită faptului că este bogat în potasiu, dar și alte macro și microelemente, cum ar fi fosfor, magneziu, zinc, totul depinde de conținut.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 10l de apă;

– 35-50 ml de humat de potasiu (conform instrucțiunilor de pe ambalaj).

PAȘI DE URMAT:

1. Dizolvați humatul de potasiu într-o găleată cu apă.

Sfat. Cantitatea de humat diferă în funcție de producător, urmați instrucțiunile de pe ambalaj.

2. Turnați câte 1l de soluție pentru fiecare tufă de tomate, atât pentru culturile din sere, cât și pentru cele din câmp deschis.

3. Începeți să adăugați îngrășământul după ce leagă absolut toate tomatele de pe primul racem și între prelucrări păstrați un interval de cel puțin 2 săptămâni.

4. Îngrășământul de humat de potasiu, precum și alte tipuri de îngrășământ, se adaugă pe solul bine irigat preventiv, pentru un efect mai puternic și mai rapid.

Fiți atenți, folosiți anume humat de potasiu, nu de sodiu, deoarece este mai eficient și acționează la fertilitatea ulterioară a solului. De asemenea, aveți grijă ca pe sticla cu humat de potasiu să fie scris +5,7 sau 12 microelemente, cu cât mai multe cu atât mai bine. Tomatele, în perioada de maturare, au nevoie cel mai mult de potasiu, însă, pentru funcționare întregii tufe, sunt necesare și alte microelemente. Iată de ce îngrășământul trebuie să aibă un conținut echilibrat. Humatul de potasiu îl găsiți în vânzare în magazinele specializate de grădinărit, precum și în unele supermarketuri la secțiune de grădinărit. Dați atenție termenului de valabilitate de pe ambalaj și cumpărați produsul doar în locurile, care asigură condițiile necesare de păstrare.

Deja peste 1 săptămână după prelucrare, veți observa cum roșiile dumneavoastră devin tot mai mari, apoi capătă culoarea roz, încep să se coacă și devin roșii. Deci, dacă încă nu ați fertilizat tomatele cu acest îngrășământ, vă recomandăm să o faceți numaidecât și veți rămâne mulțumiți. Trebuie doar să țineți cont de proporțiile indicate și să urmați instrucțiunile pas cu pas.

Spor la grădinărit!