Decorăm frumos marginea unui articol tricotat! Margine zig-zag!

Aflați cum puteți realiza simplu și rapid o margine frumoasă la un articol tricotat. Marginea se combină foarte bine cu metoda un rând pe față, un rând pe dos. Ornamentul poate fi folosit, de asemenea, ca decor principal, pentru șaluri, eșarfe, tiv de rochii, fuste.

Raportul ornamentului este 12 ochiuri în lățime și doar 1 rând în înălțime. Ornamentul este pe 2 părți. Pentru tricotatul în rânduri drepte, montați un număr de ochiuri divizibil cu 12 + 13 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați 39 de ochiuri pe andrele (2 rapoarte = 24 ochiuri + 13 ochiuri + 2 ochiuri).

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, 6 ochiuri pe față (pentru simetrie) și începeți raportul: 2 ochiuri împreună pe față, 4 ochiuri pe față.

4. Lucrați următorul ochi pe față după peretele din față, dar nu scoateți ochiul de pe andrea, apoi tot același ochi îl lucrați după peretele din spate și scoateți ochiul de pe andrea.

5. 5 ochiuri pe față și repetați raportul: 2 ochiuri împreună pe față, 4 ochiuri pe față.

6. Lucrați următorul ochi pe față după peretele din față, dar nu scoateți ochiul de pe andrea, apoi tot același ochi îl lucrați după peretele din spate și scoateți ochiul de pe andrea.

7. 5 ochiuri pe față, apoi (ochiurile pentru simetrie) 2 ochiuri împreună pe față, 4 ochiuri pe față, următorul ochi pe față după peretele din față, dar nu scoateți ochiul de pe andrea, apoi tot același ochi îl lucrați după peretele din spate și scoateți ochiul de pe andrea, ochiul de margine pe dos.

8. Rând 3. Întoarceți lucrarea și repetați rândul 2: primul ochi nu se lucrează, 6 ochiuri pe față (pentru simetrie), 2 ochiuri împreună pe față, 4 ochiuri pe față, următorul ochi pe față după peretele din față, apoi tot același ochi îl lucrați după peretele din spate, 5 ochiuri pe față.

9. Repetați raportul: 2 ochiuri împreună pe față, 4 ochiuri pe față, următorul ochi pe față după peretele din față, apoi tot același ochi îl lucrați după peretele din spate, 5 ochiuri pe față.

10. Ochiurile după raport: : 2 ochiuri împreună pe față, 4 ochiuri pe față, următorul ochi pe față după peretele din față, apoi tot același ochi îl lucrați după peretele din spate, ochiul de margine pe dos.

Puteți folosi acest ornament și să tricotați articolul doar cu el.

Mult spor!