Decorarea ouălor Pascale prin tehnica șervețelului (decoupage) — simplu și interesant!

Decorarea ouălor prin tehnica șervețelului este o alternativă minunată pentru vopsirea cu coloranți. Avantajul ei constă în faptul că se utilizează doar ingrediente naturale. Puteți să înlocuiți albușul de ou cu lipici preparat din făină sau amidon.

AVEȚI NEVOIE DE:

-ouă fierte;

-un albuș crud;

-o pensulă;

-șervețele cu modele frumoase, de dimensiuni mici.

MOD DE PREPARARE:

1.Fierbeți ouăle. Lăsați-le să se usuce și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2.Bateți puțin albușul cu furculița.

3.Dacă șervețelele sunt formate din mai multe straturi, îndepărtați-le cu grijă pe cele albe, lăsând doar stratul cu modele.

4.Rupeți cu grijă șervețelul în bucățele, separând propriu-zis desenele de pe el.

5.Așezați o bucățică de șervețel pe coaja uscată a oului. Înmuiați pensula în albușul crud și aplicați-o cu grijă pe suprafața fragmentului de șervețel, lipindu-l astfel de coaja oului și străduindu-vă să neteziți toate cutele apărute pe suprafața lui.

6.Când veți adăuga următoarea bucățică de șervețel, suprapuneți-o puțin pe precedenta, ca să nu rămână spații neacoperite pe coaja oului. Din acest motiv am rupt șervețelul cu mâna în loc să folosim foarfecele: astfel zonele de suprapunere a fragmentelor de hârtie sunt mai puțin vizibile.

7.După ce veți decora jumătate de ou, puneți-l pe grătar și lăsați-l să se usuce puțin. Între timp puteți începe ornarea altui ou.

8.Apoi decorați cealaltă jumătate de ou și lăsați-o puțin să se usuce.

9.La sfârșit treceți cu pensula înmuiată în albuș pe toată suprafața stratului de hârtie de pe ou, ca să-i uniți mai bine fragmentele.

10.Lăsați ouăle decorate să se usuce complet.

11.Așezați ouăle pe un platou și serviți-le pe masa de sărbătoare.

Spor la treabă! Sărbători fericite!