Deja toți vecinii mei cunosc acest secret! Răsadurile își schimbă aspectul în 2 zile! Devin mai groase și viguroase!

Astăzi doresc să vă împărtășesc încă o rețetă de fertilizant simplu și unic, pe care îl folosea cândva bunica mea, și acum îl folosesc toți prietenii mei. Aceștia demult nu se mai plâng pe faptul că au strâns o recoltă mică de legume.

Datorită acestui fertilizant, răsadurile primesc multe macro și microelemente nutritive, care le ajută să crească groase în tulpină, bogate în rădăcini, sănătoase și viguroase. De asemenea, acesta le va proteja de diferiți dăunători.

Veți avea nevoie de:

– pudră de muștar;

– 1 l de apă.

Mod de preparare:

1 Adăugați o linguriță de pudră de muștar într-un vas cu un litru de apă și amestecați. Udați răsadurile cu soluția obținută, pe solul umezit din timp – acest lucru este foarte important.

2. Iar dacă doriți să pregătiți o cantitate mai mare, pentru a uda răsadurile din grădină, puteți amesteca 100 g de muștar pudră in 10 l de apă.

3. Soluția de muștar ajută foarte bine la îndepărtarea afidelor de pe castraveți, roșii, ceapă și arbuștii fructiferi. Pentru aceasta, pregătiți o soluție din 100 g de muștar pudră și 10 l de apă. Lăsați-o să se infuzeze timp de o zi.

4. Apoi strecurați soluția și diluați-o cu încă 10 l de apă curată, adăugând 2 linguri de săpun lichid sau 40 g de săpun de rufe dat prin răzătoarea cu găuri mari. Amestecați foarte bine, astfel încât săpunul să se topească complet. Pulverizați plantele cu soluția obținută pe timp de seară.

Spor la grădinărit!