Descifrarea simbolurilor de pe etichetele hainelor — printați-o imediat!

Oare care gospodină nu a stricat măcar o haină în timpul spălării? Pulovărul cu 3 mărimi mai mic, tricoul cu 2 mărimi mai mare, bluza decolorată… Și toate acestea se întâmplă, deoarece rareori atragem atenția la simbolurile de pe etichete. Desenul sub formă de fier de călcat este înțeles de toată lumea, dar mai există și alte simboluri, care indică aspectele importante ale îngrijirii articolului textil, iar semnificația lor este absolut incertă.

Ca să nu mai aveți întrebări cu privire la semnificația acestor simboluri, echipa noastră a pregătit descifrarea lor și, de asemenea, câteva sfaturi utile despre spălarea corectă a anumitor articole textile. O copiuță excelentă, datorită căreia hainele dumneavoastră vor arăta mai mult timp ca noi!

SIMBOLURILE DE PE ETICHETELE HAINELOR

1. Acest articol poate fi spălat.

2. Articolul nu poate fi spălat. Da, există și așa ceva.

3. Se permite doar spălarea manuală. Cea mai potrivită temperatură a apei este 30-40°C. Nu frecați și nu stoarceți articolul.

4. Spălare manuală sau automată. Temperatura maximă a apei este 30°C sau cea indicată pe acest simbol.

5. Spălare manuală sau automată. Temperatura maximă a apei este 30°C. Nu supuneți articolul la tratament mecanic puternic. Limpeziți-l trecând treptat la apă rece. Dacă îl stoarceți în mașina de spălat rufe, setați-o la numărul minim de rotații.

6. Spălare foarte delicată, într-o cantitate mare de apă, cu tratament mecanic minim și limpezire rapidă, la rotații mici.

7. Este permisă spălarea cu înălbitor, care conține clor, doar în apă rece. Urmăriți cu atenție ca detergentul și soluțiile ajutătoare să se dizolve complet.

8. În niciun caz nu folosiți înălbitor și soluții, care conțin clor.

9. Articolul poate fi călcat.

10. Folosiți fierul de călcat la temperatura indicată (maxim 110°С). Cel mai bine ar fi să călcați articolul, acoperindu-l cu o pânză, fără să folosiți aburii.

11. Temperatura maximă permisă pentru călcat este 150°С. Cel mai bine ar fi să călcați acoperind articolul cu o pânză umedă.

12. Se permite călcarea la temperaturi, care să nu depășească 200°С. Este acceptată pentru in și bumbac. Puteți să umeziți puțin articolul.

13. Se permite doar curățarea uscată (chimică).

14. În timpul curățării chimice se poate utiliza orice diluant.

15. Curățarea chimică doar cu utilizarea hidrocarburilor, clorurii de etilen și triclormonofluormetan-ului.

16. Curățarea uscată pe baza diluanților speciali: hidrocarburi și triclortrifluormetan.

17. Se permite adăugarea limitată de apă. Curățarea delicată.

18. Se acceptă curățarea doar cu hidrocarburi și triclortrifluormetan, cu adăugare limitată de apă. De asemenea, urmăriți acțiunea mecanică și temperatura de uscare.

19. Alegeți programele delicate de stoarcere și uscare în mașina de spălat rufele sau uscătorul electric.

20. Nu se permite stoarcerea și uscarea articolului în mașina de spălat rufele.

21. Se permite uscarea la temperaturi joase.

22. Se permite uscarea la temperaturi medii.

23. După stoarcere uscați articolul în poziție verticală.

24. Este contraindicată stoarcerea acestui articol.

25. Uscați articolul pe o suprafață orizontală.

SFATURI

Bineînțeles, sortați hainele după culori și țesături înainte de spălare. Se consideră că cele mai pretențioase sunt lucrurile din mătase și tricotaj.

Spălați confecțiile din mătase în mașina de spălat rufele, la programul delicat sau manual, la temperatura de până la 30°С, fără înmuiere prealabilă și utilizarea înălbitorului. Se acceptă folosirea balsamului de rufe.

Când se spală manual, mătasea nu trebuie frecată cu mâinile sau peria și, de asemenea, stoarsă. Articolele din mătase se clătesc în apă caldă, cu temperatura de 20-25°С. În același timp puteți să adăugați puțin oțet în apă — el împrospătează culoarea țesăturii. Confecțiile din mătase trebuie uscate la umbră sau în încăpere. Mătasea nu trebuie uscată la soare, pe calorifer sau în apropierea dispozitivelor, care emană căldură.

Lucrurile tricotate și croșetate se usucă în poziție orizontală: în mod ideal — pe un prosop deschis la culoare. În niciun caz nu uscați articolele din lână în apropierea caloriferelor.

Salvați această copiuță și nu uitați să o distribuiți prietenilor voștri din rețelele de socializare!

Spor la treabă!