Desert cremos fără coacere, îl pregătesc foarte rapid când mi se face poftă de ceva dulce!

Credem că fiecare are o rețetă de desert pe care o știe pe de rost, deoarece o pregătește des la ceai. Este și cazul meu cu această rețetă. Ador să o pregătesc când îmi vine pofta de ceva gustos și dulce. Are o textură ușor crocantă dar cremoasă și fină în același timp.

INGREDIENTE:

– 600 ml de lapte;

– 4 linguri de zahăr tos;

– 1 linguriță de zahar vanilat;

– 3 linguri de amidon de porumb;

– 150 g de smântână pentru frișcă;

– 100 g de biscuiți de ciocolată;

– 200 ml de lapte (pentru înmuiere);

– 50 g de ciocolata cu lapte (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Într-o crăticioară, adăugați următoarele ingrediente: laptele, zahărul tos, zahărul vanilat și amidonul de porumb. Amestecați-le bine cu ajutorul unui tel, apoi puneți vasul pe aragaz. Aduceți conținutul în punctul de fierbere. Însă aveți grijă să amestecați foarte bine și încontinuu, ca să nu le lipească. În final, trebuie să obțineți o compoziție cremoasă și omogenă. Turnați-o într-un bol adânc, acoperiți-o cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească.

2. Turnați smântâna pentru frișcă în vasul unui blender vertical. Bateți-o cu mixerul foarte bine, până când va deveni fermă și va lua forma telului.

3. După ce s-a răcit, amestecați crema fiartă cu mixerul, ca să devină din nou aerată și pufoasă.

4. Începeți să adăugați în ea câte puțină smântână bătută pentru frișcă și să o încorporați deja cu ajutorul unei spatule.

5. Turnați niște lapte într-un bol adânc. Luați câte un biscuit de ciocolată și înmuiați-l în el. După aceasta, așezați-i în rânduri și stratificați-i cu straturi de cremă, până când o veți termina.

6. Dați ciocolata prin răzătoare și decorați suprafața desertului cu ea. După aceasta, puneți-l în frigider pentru 1 oră.

7. Scoateți desertul din frigider, porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New