Desert de ciocolată din două ingrediente, fără coacere și fără gelatină. Atât de simplu și atât de gustos!

Un desert rafinat, ale cărui gust și consistență amintesc de tortul de ciocolată sau caramelele moi. Suntem siguri că va fi pe placul amatorilor de ciocolată. Dar cel mai important este faptul că se prepară în câteva minute și din doar 2 ingrediente. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-300 g de ciocolată;

-400 g de lapte condensat.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți forma pentru desert: trebuie să o ungeți cu puțin ulei și să o tapetați cu hârtie de copt (uleiul are rolul de fixativ pentru bucățile de hârtie). Noi am folosit o tavă dreptunghiulară, cu dimensiunile de 13 x 18 cm.

2.Tăiați sau rupeți ciocolata în bucățele (noi am folosit ciocolată neagră, cu conținut mare de cacao și ciocolată cu lapte — vă recomandăm să nu luați ciocolată foarte dulce sau cu diverse adaosuri).

3.Turnați laptele condensat într-o crăticioară cu fundul gros. Adăugați ciocolata mărunțită.

4.Puneți crăticioara pe foc mic și, amestecând continuu, încălziți-i conținutul pe parcursul a 5-6 minute, până când va deveni neted și omogen (ciocolata trebuie să se topească în totalitate).

5.Transferați compoziția obținută în forma pregătită, răspândindu-o uniform. Ca să obțineți efectul dorit, puteți să bateți forma de masă de câteva ori.

6.Dați forma la frigider. Compoziția se va închega peste aproximativ 1.5-2 ore (puteți să o lăsați peste noapte).

7.Scoateți desertul din formă și îndepărtați cu grijă hârtia de copt din jurul lui. Apoi, folosind un cuțit fierbinte și uscat, tăiați-l în pătrățele.

8.Serviți-l cu multă plăcere! Textura lui fină și gustul intens de ciocolată lasă o impresie de neuitat!

Deși constă din puține ingrediente și se prepară extrem de ușor, acest desert este foarte reușit și permite experimentarea: puteți să adăugați nucile sau fructele uscate preferate în compoziția lui!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!