Desert delicat fără coacere – atât de apetisant, încât nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Aceasta este o rețetă foarte interesantă de desert fără coacere, care se pregătește pe bază de biscuiți și se acoperă cu două tipuri de glazură. Arată atât de apetisant, încât nu va lăsa pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE:

– 400 ml de lapte;

– 120 g de zahăr;

– coaja de la 1 portocală;

– 60 g de pudră de cacao;

– 150 g de unt;

– 400 g de biscuiți;

– 100 g de miez de nuci;

– 80 g de ciocolată cu lapte;

– 15+10 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 30+30 g de arahide prăjite;

– 50 g de ciocolată albă.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele într-o crăticioară. Adăugați zahărul și coaja de portocală, apoi amestecați.

2. Puneți vasul pe foc și încălziți bine laptele. După aceasta, cerneți pudra de cacao în el și amestecați foarte bine cu telul. Pregătiți compoziția la foc mediu, până când va da în clocot.

3. În final, adăugați untul și amestecați până când se va topi complet. Scoateți vasul de pe foc și lăsați compoziția să se răcească puțin.

4. Între timp, rupeți biscuiții în bucățele și puneți-i într-un bol adânc. De asemenea, tocați mărunt miezul de nuci. Puneți-l peste biscuiți și amestecați.

5. După aceasta, turnați compoziția de cacao peste ingredientele uscate și mai amestecați încă o dată.

6. Transferați amestecul pe o bucată de hârtie de copt și modelați un baton din el. Lăsați-l să se răcească timp de 1 oră.

7. Pregătiți glazura de ciocolată neagră: topiți ciocolata cu lapte în cuptorul cu microunde sau pe o bain-marie. Amestecați-o cu uleiul vegetal până la omogenizare, apoi încorporați și 30 g din arahidele prăjite și tocate mărunt.

8. Acoperiți batonul cu 3 fâșii din hârtie de copt, astfel încât să-l împărțiți în șapte sectoare porționate (vedeți în imaginea de mai jos).

9. Acoperiți sectoarele fără hârtie cu glazură de ciocolată neagră. Îndepărtați fâșiile de hârtie. Lăsați prima glazură să se întărească timp de 15 minute.

10. Pregătiți glazura de ciocolată albă: combinați ciocolata topită cu uleiul și arahidele tocate mărunt.

11. Aplicați glazura din ciocolată albă în spațiile dintre cea neagră de pe desert. Mai lăsați-l să se răcească timp de 15 minute.

12. Porționați deliciul obținut și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New