Desert fără coacere cu căpșuni – delicios, de casă, nu mă satur să-l mănânc!

Budinca ușoară și delicioasă de căpșuni este un desert de casă pe care nu mă satur niciodată să-l mănânc. Este o rețetă simplă pe bază de lapte, care poate fi pregătită într-un timp scurt. Încercați-o și dvs. și răsfățați-i pe cei dragi cu acest desert delicat!

INGREDIENTE:

Pentru budincă:

– 250 g de căpșuni;

– 80 g de zahăr;

– 600 ml de lapte;

– 50 g de amidon de porumb;

Pentru topping:

– 200 g de căpșuni;

– 60 g de zahăr;

– 20 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți budinca: folosind un blender vertical, pasați zahărul tos și căpșunile într-un bol adânc, până la omogenizare.

2. Turnați laptele în bol și amestecați totul deja cu telul.

3. Strecurați compoziția obținută printr-o sită măruntă, de eventualele bucățele rămase de căpșuni. Faceți asta direct într-o crăticioară.

4. Încorporați amidonul de porumb cu amestecul strecurat și puneți vasul pe foc. Gătiți compoziția la foc mediu, amestecând-o încontinuu, până când se va îngroșa.

5. Turnați amestecul obținut într-o formă de sticlă și răspândiți-l uniform. Dați recipientul la frigider pentru 30 de minute.

6. Pregătiți topping-ul: tăiați căpșunile în jumătate. Puneți untul și zahărul într-o tigaie. Topiți ingredientele la foc mediu, până la omogenizare. Puneți căpșunile în tigaie, amestecați-le bine și gătiți împreună cu caramelul obținut timp de câteva minute.

7. Turnați topping-ul obținut peste budincă și răspândiți-l uniform cu o lingură. Lăsați desertul să se răcească timp de o oră.

8. Budinca apetisantă și gustoasă este gata! Savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New