Desert fără coacere, pregătit în câteva minute! Potrivit și pentru mesele festive!

Haideți să pregătim împreună un desert minunat pe bază de biscuiți și două feluri de creme apetisante. Cu siguranță, vă veți îndrăgosti din prima de gustul rafinat al acestuia!

INGREDIENTE:

– 200 g de biscuiți Lotus + 5 pentru decor;

– 300 ml de lapte;

– 1,5 lingurițe de praf de budincă cu gust de vanilie;

– 1+1 linguri de zahăr tos;

– 300 ml de smântână pentru frișcă;

– 1 praf de pudră de vanilie sau esență de vanilie (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Măcinați biscuiții Lotus cu ajutorul unui robot de bucătărie.

2. Turnați ¼ din cantitatea totală de lapte într-un bol adânc. Adăugați praful de budincă și amestecați-l cu un tel, până când acesta se va dizolva complet.

3. Turnați laptele rămas într-o crăticioară. Adăugați 1 lingură de zahăr tos și amestecați până la dizolvarea completă a acestuia. Mai apoi, turnați compoziția de budincă și mai amestecați puțin. Transferați crăticioara pe foc și gătiți crema la foc mediu, amestecând încontinuu, până când se va îngroșa.

4. Turnați smântâna pentru frișcă într-un bol adânc. Adăugați 1 lingură de zahăr tos și pudra de vanilie. Amestecați ingredientele cu mixerul pornit la viteză mare, până când veți obține o compoziție cremoasă, cu vârfuri moi.

5. Turnați crema de frișcă într-un poș de ornat.

6. Pregătiți 5 pahare pentru deserturi. Adăugați la baza fiecăruia câte o linguriță de fărâmituri de biscuiți. După aceasta, adăugați câte 1-2 linguri de amestec de budincă. Repetați procedura de stratificare încă o dată, doar că acum, în loc de budincă, veți adăuga crema de frișcă. Decorați desertul cu biscuiți și fărâmituri.

7. Desertul este gata! Savurați-l cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New