Desert gata în câteva minute!

Desert cu gust divin și pregătire rapidă. Nu ați mai gătit prăjitura cartof în acest fel. O rețetă nouă, care merită încercată.

INGREDIENTE:

– 3 ouă la temperatura camerei;

– 1 praf de sare;

– 100 gr de zahăr;

– 120 gr de făină;

– 3 linguri de ulei;

– 1 linguriță de praf de copt;

– cacao.

Pentru cremă:

– 120 gr de cremă de brânză;

– 150 ml de smântână pentru frișcă 33% rece;

– 70 gr de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți ouăle cu sare, adăugați zahăr și continuați să mixați timp de 5-7 minute, până obțineți o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

2. Încorporați făina cernută în 2-3 partide, adăugați praful de copt împreună cu prima porție de făină și amestecați atent cu spatula cu mișcări de sus în jos.

3. Adăugați ulei și amestecați din nou.

4. Tapetați tava cu hârtie de copt, transferați aluatul și îl repartizați într-un strat uniform.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru aproximativ 15 minute. Faceți testul scobitorii și lăsați blatul să se răcească complet.

6. Bateți crema de brânză cu smântână și zahăr pudră cu mixerul la viteză mică, până obțineți o cremă omogenă și pufoasă.

7. Mărunțiți blatul cu mâinile sau cu blenderul, adăugați crema și amestecați bine.

8. Modelați prăjiturile sub formă de biluțe sau cilindre și le treceți prin cacao cernută. Prăjiturile pot fi deja servite sau le puteți orna după preferințe, noi am folosit ciocolată topită.

Un desert cu gust de copilărie. Oricine va reuși să reproducă rețeta, iar dacă doriți să o simplificați, puteți folosi biscuiți în loc de pandișpan.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!