Detergent de casă care curăță totul: baia, pervazul ferestrelor, bucătăria, gresia, obiectele sanitare și multe altele!

Astăzi vom pregăti un detergent universal de curățare, potrivit pentru baie și bucătărie, care se face din cele mai simple ingrediente. Acesta curăță practic totul. Poate fi folosit pentru spălatul bucătăriei, băii, pentru suprafețe și elimină foarte bine calcarul de pe obiectele sanitare.

Pentru a-l pregăti veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, oțet de masă și săpun lichid de rufe.

În primul rând, amestecăm bicarbonatul de sodiu. Eu iau 3 linguri și adaug aceeași cantitate de săpun lichid. Proporțiile pot fi mărite sau micșorate, în dependență de ce suprafață aveți nevoie să curățați. Acum, adăugăm 2 linguri de oțet. Amestecăm și obținem un astfel de amestec cremos și plăcut. El nu are un careva miros specific. Însă dacă nu vă place mirosul de oțet, puteți adăuga puțin ulei esențial. Eu fac anume așa.

Ca să vă arăt cum anume funcționează această soluție, vă prezint o pată de pe pervazul meu, care s-a format de la apa scursă din ghiveciuri. Pentru a îndepărta pata, am luat puțin detergent pe un burete, l-am aplicat și l-am lăsat să acționeze timp de 5 minute. După aceasta, am șters totul cu o cârpă curată. Uitați-vă ce curat a rămas.

Spor la treabă!

New