Din acest aluat minunat iese o gustare delicioasă – rețeta este foarte ușoară. Poate fi pregătită de oricine!

O rețetă reușită de copturi, pentru care trebuie doar să frământați și să lucrați cu aluatul. În continuare, nici nu veți reuși să observați când deja vor sta calde și aromate pe masă. Sunt foarte gustoase! Chiar le recomandăm cu drag.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 25 g de drojdie proaspătă;

– 1 linguriță de zahăr;

– 700 g + 2 linguri de făină;

– 50 g de unt;

– 350 ml de lapte cald;

– 4 linguri de smântână fermentată;

– 1 gălbenuș de ou;

– 1 lingură de sare;

– amidon de porumb (pentru înfăinare);

Pentru ungere:

– 100 g de unt;

– 400 g de cașcaval ras;

– 1 gălbenuș de ou;

– 1 lingură de smântână fermentată.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un recipient potrivit, combinați drojdia fărâmițată cu laptele cald, 2 linguri de făină și 1 lingură de zahăr. Acoperiți vasul cu un prosop curat de bucătărie și lăsați amestecul la cald pentru 10 minute, astfel încât drojdia să reușească să se activeze.

2. Când amestecul de drojdie și-a dublat volumul, turnați-l într-un vas mai mare, potrivit pentru frământarea aluatului. De asemenea, adăugați gălbenușul de ou, smântâna fermentată, sarea și untul topit (acesta nu trebuie să fie fierbinte). Frământați aluatul final cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu mâinile. El trebuie să iasă omogen și moale. Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați aluatul să dospească timp de 30 de minute într-un loc cald.

3. Presărați suprafața de lucru cu amidon de porumb. Puneți aluatul dospit pe ea, înfăinați-l cu amidon și pe el și întindeți-l cu sucitorul într-un blat gros, de formă dreptunghiulară.

4. Ungeți suprafața acestuia cu 50 g de unt moale, apoi presărați-o cu 200 g de cașcaval ras.

5. Acum, împăturiți blatul în trei pe lungime, presărând cu amidon fiecare latură. După aceasta, repetați procedura de pliere încă o dată. Acoperiți aluatul împăturit cu un prosop și lăsați-l să crească pe masă timp de 30 de minute.

6. Peste jumătate de oră, presărați aluatul așa cum este cu amidon și întindeți-l cu sucitorul din nou într-un blat de formă dreptunghiulară. Repetați procedura de ungere cu unt, presărare cu cașcaval și pliere încă o dată. În final, mai lăsați-l timp de 30 de minute să crească sub prosop.

7. Întindeți din nou aluatul într-un blat dreptunghiular. Acum, luați o formă rotundă de patiserie sau un pahar, înmuiați marginea acesteia în amidon de porumb și decupați cercuri din blatul de aluat cu cașcaval.

8. Aliniați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. După aceasta, combinați o lingură de smântână fermentată cu un gălbenuș de ou și ungeți-le cu amestecul obținut. Apoi presărați-le cu încă puțin cașcaval ras pe fiecare în parte.

9. Coaceți prăjiturile în cuptorul preîncălzit până la 190°C, timp de 20 de minute.

10. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cât mai rapid cu poftă, deoarece ne imaginăm cât de tentați sunteți să o faceți! Cu siguranță toată familia va veni să vadă de unde vine această aromă ademenitoare și ce pregătiți gustos!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New