Din firave și puțin alungite, răsadurile mele de roșii au devenit rigide în 2 zile! Le-am udat cu aceste două soluții!

Astăzi vă vom prezenta două rețete de fertilizatori pentru firele foarte tinere de răsaduri de roșii, care se administrează primele, imediat după răsărire. Acestea au ca scop întărirea imunității plantelor și a rezistenței la condițiile stresante prin care trebuie să treacă.

Rețeta nr. 1: Fertilizant pe bază de acid succinic

Veți avea nevoie de:

– 1 comprimat de acid succinic;

– 1 l de apă.

Mod de lucru:

1. Zdrobiți comprimatul de acid succinic și diluați-l într-un litru de apă. Comprimatele de acid pot fi găsite la farmacie.

2. Udați plantele o dată pe săptămână cu soluția obținută. Această udare se realizează doar după ce plantele și-au dezvoltat primele două frunze mature.

Notă: Acidul succinic este un adevărat ajutor pentru răsaduri. Acesta le oferă suficiente forțe pentru a-și dezvolta foarte bine sistemul radicular, apoi le ajută puțin și în creșterea masei verzi. De asemenea, le întărește imunitate foarte bine. În același timp, răsadurile nu se întind, devin puternice și sănătoase.

Rețeta nr. 1: Fertilizant pe bază de Asparcam

Veți avea nevoie de:

– 1 comprimat de Asparcam;

– 1 l de apă;

Mod de lucru:

1. Zdrobiți comprimatul de Asparcam și diluați-l într-un litru de apă.

*Aceste comprimate conțin calciu și magneziu, fiind foarte bune pentru dezvoltarea plantelor.

2. Udați plantele la rădăcină, pe solul uscat, o dată într-o săptămână sau două. De asemenea, fertilizantul este potrivit și pentru răsadurile care se dezvoltă greu sau care s-au îngălbenit.

Spor la grădinărit!