Doar 500 g de căpșuni… Bateți-le fierbinți cu mixerul! Se poate fără zahăr! Pe placul tuturor!

Ați gătit vreodată bezele moi din căpșuni? Sunt incredibil de pufoase, aerate, aromate și gustoase. Aveți nevoie doar de căpșuni, gelatină, zahăr pudră și suc de lămâie. Încercați neapărat acest desert folositor, care se prepară cu prelucrare termică minimă.

INGREDIENTE:

-500 g de căpșuni;

-30 g de gelatină;

-180 g de zahăr pudră sau alt îndulcitor — după gust;

-o linguriță de suc de lămâie (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați căpșunile. Îndepărtați-le codițele și puneți-le într-o cratiță cu fundul gros sau într-un tuci. Pasați-le cu blenderul până se vor transforma într-un piure omogen.

2.Adăugați gelatina. Amestecați. Puneți compoziția obținută deoparte pentru 10-15 minute, ca să se hidrateze gelatina. Drept rezultat, ea se va îngroșa.

3.Adăugați zahărul pudră. Amestecați.

4.Încălziți compoziția de căpșuni până la 60°C‌, pe foc moderat, amestecând continuu. Toate cristalele de zahăr și gelatină trebuie să se dizolve. În niciun caz nu o clocotiți, deoarece astfel gelatina își va pierde proprietățile de gelificare.

5.Bateți compoziția fierbinte cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a aproximativ 15 minute (depinde de puterea mixerului) până când ea se va albi, se va îngroșa și telurile vor lăsa urme persistente pe suprafața ei.

6.Transferați-o îndată într-o formă tapetată cu folie alimentară. Răspândiți-o uniform. La sfârșit bateți forma de masă de câteva ori.

7.Acoperiți forma cu un capac sau cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru minim 3 ore, până când bezeaua se va închega complet.

8.Tăiați bezeaua obținută sub formă de cuburi. Separați-le cu grijă de folia alimentară.

9.Dacă doriți, puteți să tăvăliți bezelele de căpșuni prin zahăr pudră.

10.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New