Doar adăugați Coca-Cola în făină și pâinea este gata. O nouă rețetă de pâine delicioasă!

Azi am pregătit o pâine pe bază de Coca-Cola și am rămas plăcut surprinsă de rezultatul obținut. Aceasta a ieșit puhavă, aromată și foarte gustoasă. Haideți să o pregătim împreună, ca să vă convingeți cât de reușită este rețeta!

INGREDIENTE:

– 450 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 7 g de drojdie uscată;

– 250 ml de Coca-Cola;

– 3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 ou (pentru ungere).

MOD DE PREPARARE:

1. Cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați sarea, zahărul și drojdia uscată peste ea. Amestecați foarte bine.

2. Turnați Coca-Cola de temperatura camerei și uleiul vegetal peste ingredientele uscate și amestecați inițial cu spatula, apoi cu mâna. În final, frământați bine aluatul pe suprafața de lucru. El trebuie să fie moale și nelipicios de mâini.

3. Ungeți bolul cu ulei vegetal și puneți aluatul în el. Acoperiți-l cu o folie alimentară, apoi cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să dospească la cald timp de 1 oră.

4. Transferați aluatul dospit pe masă și mai frământați-l puțin. După aceasta, împărțiți-l în 6 bucăți egale, modelându-le în formă de bile.

5. Luați câte o biluță și întindeți-o cu ajutorul sucitorului într-o turtă subțire, de formă ovală.

6. Rulați turta obținută în formă de rulou, lipindu-i bine marginile cu degetele. Apoi mai rulați șnurul obținut în palme, ca să fie mai mare.

7. Procedați la fel și cu celelalte biluțe. Acoperiți șnururile obținute cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 20 de minute.

8. Acum, conectați împreună câte două capete de șnururi. După aceasta, lipiți-le pe toate împreună. Împletiți cele 6 șnururi într-o franzelă. Puneți pâinea obținută pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperiți-o cu un prosop și mai lăsați-o să dospească timp de 30-40 de minute.

9. Bateți un ou cu furculița și ungeți pâinea cu el.

10. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit până la 190ºC, timp de 30-35 minute.

11. Scoateți pâinea din cuptor, feliați-o și savurați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New