Doar așa va crește și se va dezvolta frumos! Zamioculcas – tehnici și recomandări de îngrijire!

Pentru ca Zamioculcas să crească activ, să nu se îmbolnăvească și să se dezvolte frumos, are nevoie și de o îngrijire potrivită. Iată câteva trucuri și sfaturi de îngrijire, care vă vor ajuta să obțineți o plantă foarte aspectuoasă, mereu verde și sănătoasă:

1. Planta din familia suculenților iubește solul ușor, afânat, ne acid, crește bine în sol stâncos și nisipos.

2. Aceasta reacționează pozitiv la fertilizanții pe bază de cărbune de lemn. El poate fi adăugat atât la etapa de transplantare, cât și pe stratul superior al solului dintr-un ghiveci cu o floare deja plantată.

3. Un alt aspect important în îngrijirea aceste plante este drenajul. Datorită lui, scade esențial riscul de putrezire a rădăcinilor.

4. Zamioculcas nu iubește schimbările bruște de temperatură. Pe timp de iarnă, este mai bine să așezați ghiveciul departe de fereastră, însă într-o zonă bine luminată. Saturația culorii frunzelor va depinde de intensitatea iluminării . Ducând lipsă de lumină, planta va căpăta o culoare puternic întinsă, frunzele vor deveni mai palide și se pot îngălbeni. Pe timp de iarnă, din cauza orelor scurte de lumină, este recomandabil să iluminați planta, astfel încât să crească și să se dezvolte mai bine.

5. În scopul udării plantei, folosiți un fertilizant complex obișnuit, mineral sau organic. Un zamioculcas obișnuit, originar dintr-un climat arid, nu are nevoie de pulverizare regulată și de o udare frecventă. Cu toate acestea, frunzele colectează rapid tot praful pe ele, așa că le puteți șterge periodic, pentru a le păstra aspectul plăcut. În acest sens, puteți folosi un disc de vată înmuiat într-un pahar cu apă și câteva picături de suc de lămâie.

Notă: Sucul de lămâie conține mulți acizi, vitamina C și alte vitamine și minerale utile plantelor. Acidul citric din el va înmuia apa și va îmbunătăți absorbția substanțelor nutritive și microorganismele din sol, fiind un supliment energetic pentru plante. Ca urmare a utilizării apei de lămâie, creșterea și dezvoltarea plantelor este asigurată.

6. Este foarte recomandabil de udat această plantă cu apă diluată cu suc de lămâie. Pentru aceasta, diluați 1 linguriță de suc de lămâie într-un litru de apă, apoi udați planta la rădăcină cu ea. Repetați această procedură o dată pe lună și planta dvs. va crește mai bine și se va dezvolta activ.

Spor la grădinărit!