Doar două lingurițe învie orice floare!

Deseori, grădinarii cu experiență, folosesc ceaiul băut ca îngrășământ pentru plantele de interior. Ceaiul băut, adică infuzia, care rămâne, încă de pe timpuri se folosește pentru fertilizare. Mineralele din ceai contribuie la o creștere și înflorire mai bună a culturilor. Mulți grădinari își fertilizează regulat plantele cu infuzie. Conținutul său include o mulțime de microelemente, în cantități mici, care sunt perfecte pentru răsaduri și plante de interior. Infuzia cuprinde potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan și altele.

De asemenea, infuzia afânează solul greu, neutralizează alcaliul, ajută la accelerarea prelucrării compostului, îndeplinește funcția de mulci și hrănește rădăcinile plantelor.

Astăzi, vom analiza fertilizarea cu infuzie uscată. Mulți întreabă dacă pot folosi infuzia din pliculețele de ceai, iar răspunsul, fără îndoială, este da. Dacă consumați dumneavoastră, înseamnă că puteți folosi și pentru plante. Cu toate acestea, conținutul de microelemente utile este mai scăzut decât cel al infuziei obișnuite.

Noi uscăm pliculețele de ceai pe calorifer, apoi transferăm conținutul într-un borcan și putem fertiliza plantele în orice moment. Pur și simplu presărăm uniform 2-5 lingurițe în fiecare ghiveci. De asemenea, puteți afâna, adăugând infuzia nu foarte adânc în pământ, sau o lăsați la suprafață, ca mulci.

Probabil ați înțeles deja că, în timpul irigărilor, infuzia va oferi solului și rădăcinilor toate microelementele necesare.

Spor la grădinărit!