Doar o lingură din acest compus… Castraveții nu se vor mai îngălbeni și vor rodi abundent!

Astăzi vrem să vă povestim despre un compus, care stimulează creșterea mai rapidă (de 10 ori) a castraveților. Drept rezultat, veți obține tufe sănătoase, rezistente de castraveți și o recoltă bogată, timpurie. Tufele vor lega mai bine fructele, în număr mai mare. Soiul castraveților nu contează. Acest îngrășământ este întotdeauna folositor, dacă este aplicat strict după rețetă!

Înainte de a aplica acest îngrășământ, noi am fertilizat tufele de castraveți de câteva ori, pe măsura dezvoltării lor: cu soluție de drojdie, cu infuzie de bălegar, cu soluție de lapte și iod. Când tufele încep să rodească activ, trebuie să fie fertilizate iarăși cu un îngrășământ complex, ca să aibă parte de suficienți nutrienți și să nu apară simptomele carenței acestora: îngălbenirea frunzelor, căderea florilor, creșterea lentă a tufelor etc.

În perioada de rodire noi fertilizăm tufele cu humat de potasiu. El este bogat în acid humic, acid folic și multe vitamine, microelemente folositoare (magneziu, bor, potasiu, calciu), care sunt necesare plantelor în perioada fertilă. Poate fi aplicat pe toate culturile legumicole.  

AVEȚI NEVOIE DE:

-humat de potasiu (sub formă de pulbere sau soluție);

-apă stătută (la temperatura mediului).

MOD DE LUCRU:

1.Înainte de fertilizare culegeți toți castraveții mari.

2.Udați tufele de castraveți cu apă stătută (la temperatura mediului) cu 2 ore înainte de fertilizare. Castraveții nu iubesc apa rece!!!

3.Dizolvați humatul de potasiu în apă stătută (la temperatura mediului), respectând instrucțiunile de pe ambalajul lui (fiecare producător indică proporția necesară). 

4.Udați tufele cu cantitatea necesară de soluție de humat de potasiu, respectând aceleași instrucțiuni de pe ambalaj.

Spor la grădinărit!

New