Doar turnați-l peste aluat! Cele mai gustoase chifle!

Chifle simple de casă pufoase, moi, rumene și cu un aspect plăcut. Sunt ideale pentru un mic dejun sau o cină în familie. Sunt foarte bune cu unt și felii de mezeluri sau cu gem.

INGREDIENTE:

-250 ml de lapte cald;

-un praf de sare;

-120 g de zahăr;

-1 ou;

-60 g de unt topit;

-14 g de drojdie proaspătă sau 5 g de drojdie uscată;

-500 g de făină de grâu;

-magiun opțional.

PENTRU DRESSING:

-100 ml de chefir;

-1 gălbenuș de ou;

-1/4 linguriță de curcuma.

PAȘI DE URMAT:

1.Într-un bol adânc turnați laptele cald, adăugați zahărul, drojdia proaspătă (dacă nu aveți drojdie proaspătă o puteți înlocui cu cea uscată), un praf de sare și 1 ou. Amestecați cu o furculiță până la omogenizare.

2. Adăugați puțină făină. Amestecați până veți obține o compoziție asemănătoare cu cea de terci. Adăugați untul topit și restul de făină. Începeți să frământați cu mâinile până va deveni neted, omogen și nelipicios. Pereții bolului trebuie să fie curați.

3. Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l înapoi în bol. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 1,5-2 ore până își va mări volumul de 3 ori, într-un loc cald.

4. Înlăturați folia alimentară. Transferați aluatul pe masa de lucru și modelați-l într-o bilă. Lăsați pentru 5 minute să se odihnească.

5. Întindeți-l sub formă de blat pătrat cu grosimea de 5-6 mm.

6. Cu ajuotul unui cuțit divizați în 9 părți egale.

6. Pe diagonală faceți incizii dar nu până la capăt.

7. Rulați blaturile astfel ca partea cu incizie să fie deasupra ca decor. La dorință puteți adăuga magiun.

8. Chiflele rulate transferați-le într-o tavă termorezistentă, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le pentru 30 de minute să crească în volum.

9. Pregătiți dressing-ul. Într-un vas turnați chefirul, adăugați gălbenușul de ou și curcuma. Amestecați foarte bine. Turnați lichidul peste chifle.

10. Coaceți chiflele pe parcursul a 25-30 de minute în cuptorul preâncălzit la temperatura de 170 0C.

Chiflele sunt gata. Dacă nu ați folosit umplutură atunci le puteți servi în loc de pâine. Сhiflele au ieșit moi, aromate și cu un aspect delicios.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!