Doriți o recoltă bogată de căpșuni? Atunci udați-le cu această soluție la sfârșitul primăverii – câte 1 l pentru fiecare tufă!

Căpșunile dulci și parfumate sunt întâlnite în majoritatea grădinilor oamenilor din țara noastră. Ele sunt ușor de îngrijit, deși recolta bogată strânsă de pe tufele atât de mici este uimitoare. Cu toate acestea, pentru a aduna cât mai multe fructe suculente, căpșunile trebuie să fie fertilizate periodic. În articolul de astăzi, vă vom prezenta un îngrășământ care este cel mai potrivit pentru această cultură.

Iar mai exact, ne vom referi la drojdie. Ea este folosită de mulți grădinari în calitate de fertilizator sau stimulator de creștere. Iar una dintre culturile care reacționează pozitiv la dânsa este și cea de căpșuni.

Compoziția chimică a drojdiei este foarte bogată. Aceasta conține aminoacizi, acizi grași și vitamine din grupul B. Prin urmare, este în stare să accelereze maturarea fructelor, să satureze celulele plantelor cu substanțe nutritive, să îmbunătățească creșterea, să întărească sistemul radicular, să prelungească perioada de fructificare și să contribuie la dezvoltarea rozetelor și a mustăților. În plus, va îmbunătăți calitatea solului, îi va ameliora structura, va furniza microorganisme benefice și va proteja plantele de anumite boli.

Cu toate acestea, utilizarea drojdiei în calitate de fertilizator pentru aceste plante trebui să fie una moderată, deoarece o fertilizare excesivă poate duce la deficiențe de calciu și potasiu, fără de care nu este posibilă o creștere adecvată a culturilor.

Pentru a obține un îngrășământ eficient, dizolvați 1 linguriță de drojdie uscată într-un litru de apă caldă, adăugați 1 linguriță de zahăr și lăsați ingredientele să interacționeze între ele timp de 2 ore. După aceasta, diluați amestecul cu 4 litri de apă curată și udați căpșunile la rădăcini. Este important să nu uitați să o folosiți imediat – soluția nu trebuie să fie păstrată pentru o perioadă lungă de timp, în caz contrar își va pierde toate proprietățile benefice.

Spor la grădinărit!

New