Doriți roadă bogată de căpșuni? Atunci fertilizați planta cu această soluție!

După cum știți cea mai populară și mai delicioasă mură este căpșuna. Indiferent cum o consumați sau o pregătiți, căpșuna nu își schimbă calitățile sale gustative!

Planta de căpșună este o plantă multianuală care trebuie tratată și fertilizată corect primăvara. Chiar dacă crește în același loc mai mult de 3 ani și planta dă roadă destulă, oricum are nevoie de fertilizare, deoarece tufa se istovește și începe să piardă din putere.

Fertilizarea de primăvară este exact ceea de ce planta are nevoie. În etapa când ați observat că creșterea a fost deja activată, începeți fertilizrea cu îngrățământe naturale, care va dezvolta nu doar sistemul radicular al plantelor, dar și al frunzelor.

Cu cât frunza este mai mare, cu atât mai mult planta va fi asugutrată cu minerale și substanțe nutritive. Fructele la fel se vor dezvolta și vor crește mari.

Vă propunem o metodă de fertilizare cu îngrășământ natural bazat pe găinaț natural care poate fi găsit în orice gospodărie care crește păsări sau cu găinaț granulat, care poate fi procurat în orice magazin agricol. Pentru această metodă de fertilizare vom folosi următoarele:

-10 l de apă stătută;

-1 l de găinaț granulat sau proaspăt.

Desigur găinațul granulat diferă de cel natural prin următoarele caracteristici:

  • Găinațul granulat este mai curat decât cel natural;
  • Conține o cantitate mică de amoniac (cunoașteți că amoniacul în cantități mari arde sistemul radicular și distruge planta);
  • se dizolvă mai repede în apă și nu necesită zile pentru infuzare.;
  • nu conține dăunători și larvele acestora.

MOD DE PREPARARE:

1.Luați o găleată de 10 litri de apă stătută. Dacă nu aveți apă statută, atunci cu 5 ore înainte turnați apă curată și lăsați la soare.

2. Dizolvați în apă un borcan de 1 litru cu găinaț granulat și lăsați pentru 2 ore.

Când găinațul s-a dizolvat complet, amestecați bine pentru a ridica sedimentul care s-a depus la fundul vasului.

3. Dacă folosiți găinaț natural atunci procedura este de durată. În caz că luați o găleată de 10 litri de apă, atunci găinaț trebuie să luați a 4 parte din vas. Dizolvați-l în apă, acoperiți cu un capac și îl lăsați pe 5-7 zile să se infuzeze. O dată în zi amestecați soluția pentru a micșora cantitatea de amoniac și de a distruge dăunătorii și larvele acestora.

Dizolvați 0,5 litri de concentrat în 10 litri de apă curată.

Fiecare tufă o udați cu 1 litru de soluție obținută nu înainte de a vă asigura că solul este umed și doar apoi puteți uda cu soluțe de găinaț. Dacă înainte de aceasta a plouat și soarele a uscat stratul superior de pământ, nu trebuie să udați deoarece solul este umed. În caz că nu a plout câteva zile și solul este uscat, cu câteva ore înainte de aceasta udați cu apă curată și lăsați apa să se infiltreze. În așa mod soluția de găinaț va pătrunde mai adânc în sol și va ajunge mai repede la sistemul radicular al plantei.

Mult spor la grădinărit!

.