Două rețete reușite pentru o cină copioasă! Merită să le încercați!

Cartofii pregătiți astfel ies absolut delicioși iar salata – crocantă, aromată și gustoasă. Nu ezitați să încercați aceste rețete. Vă garantăm că veți rămâne plăcut surprinși de gustul acestor feluri de mâncare.

INGREDIENTE:

Pentru cartofi:

– cartofi;

– unt și ulei vegetal de floarea-soarelui;

– sare, piper negru măcinat, usturoi granulat și mărar uscat (după gust);

– cașcaval ras;

Pentru salată:

– 1 linguriță de sare;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1 linguriță de condimente pentru morcov în stil coreean;

– 1 linguriță de usturoi granulat;

– 2 linguri de oțet;

– câteva linguri de ulei vegetal încins;

– fasole conservată;

– câteva crenguțe de mărar;

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți cartofii: spălați-i foarte bine și uscați-i cu prosoape de hârtie. După aceasta, tăiați-i în rondele transversale și incomplete. Ca să vă fie mai ușor, așezați-i între 2 bețișoare pentru sushi, care vor servi drept opritori pentru lama cuțitului.

2. Puneți cartofii într-o cratiță cu apă fierbinte și aduceți-i în punctul de fierbere la foc mare. După aceasta, mai gătiți-i timp de 10 minte și scurgeți-i de apă.

3. Aliniați cartofii într-o formă de copt și ungeți-i cu ulei încorporat cu unt topit. După aceasta, asezonați-i cu sare, piper negru măcinat și usturoi granulat (după gust), mai periați-i cu puțină grăsime și condimentați-i cu mărar uscat deasupra.

4. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30 de minute.

5 Pregătiți salata: dați morcovul curățat de coajă prin răzătoarea de tip mandolina și tăiați ceapa în formă de sferturi de rondele. Puneți-le într-un bol adânc.

6. Adăugați sarea, zahărul, condimentele pentru morcovul în stil coreean, usturoiul granulat, oțetul, uleiul vegetal încins și amestecați foarte bine.

7. După aceasta, adăugați fasolea conservată (spălată sub un jet de apă rece) și mărarul tocat mărunt. Mai amestecați încă o dată. Lăsați salata să se marineze timp de 30 de minute.

8. Scoateți cartofii din cuptor și presărați-i cu cașcaval ras.

9. Serviți-i cu plăcere alături de salata obținută.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New