Două rețete ușoare de conserve din carne de porc, pe care le poate pregăti oricine în condiții casnice!

Astăzi vă vom prezenta două rețete de conserve din carne de porc, care sunt pregătite prin două metode complet diferite. Cu siguranță, dacă dispuneți de toate ingredientele, vă veți descurca de minune cu rețetele date, deoarece sunt foarte ușoare.

Rețeta nr.1: Pateu din carne de porc, pregătit în cratiță!

INGREDIENTE:

– 3 kg de carne tocată de porc;

– 2 kg de slănină;

– 1, 5 kg de morcovi;

– 50 g de sare;

– 50 g de condimente de legume;

– boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați slănina mărunt și treceți-o prin mașina de tocat carnea. După aceasta, puneți-o în același bol cu carnea tocată.

2. De asemenea, adăugați morcovul curățat și trecut prin mașina de tocat carnea.

3. Adăugați condimentele și amestecați totul cu mâinile. Noi am mai adăugat puțină sare și piper negru măcinat (după gust).

4. Pregătiți borcanele. Acestea trebuie să fie spălate bine și uscate. La baza fiecăruia, adăugați câteva boabe de piper negru (după gust) și umpleți-le cu tocătura obținută. Acoperiți-le etanș cu capace.

5. Puneți borcanele într-o cratiță tapetată cu un prosop de bucătărie la bază. Turnați apă în ea, astfel încât borcanele să fie complet acoperite.

6. Puneți cratița pe plită și aduceți apa în punctul de fierbere. Din moment ce va da în clocot, mai fierbeți pateurile timp de 2 ore la foc mediu. După aceasta, stingeți focul și lăsați-le în apă, până când se vor răci complet.

7. Acum, pateurile sunt gata. Le puteți depozita în cămară și deschide când aveți nevoie.

Rețeta nr.2: Carne de porc în suc propriu, pregătită la cuptor!

INGREDIENTE:

– 400-450 g de carne de porc;

– 30 g de slănină;

– 1 linguriță de sare (fără vârf);

– 5-6 boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea și slănina în formă de cubulețe.

2. La baza borcanelor de 1 l, adăugați câteva boabe de piper negru, apoi umpleți compact fiecare borcan pe jumătate cu carne.

3. După aceasta, adăugați în fiecare borcan câte o linguriță de sare fără vârf și umpleți-le cu bucățele de carne și slănină deasupra. De asemenea, noi am adăugat încă un pic de sare.

4. Acoperiți borcanele cu capace (de formă) și așezați-le pe o tavă. Iar pentru ca să se formeze cât mai mult jeleu, și ca lichidul să nu se evaporeze, noi vom acoperi borcanele cu încă o tavă.

5. Puneți-o în cuptorul rece. Apoi setați temperatura de 160°C și gătiți carnea în suc propriu timp de 3 ore.

6. Peste 3 ore, înfiletați capacele etanș. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească. După aceasta, le puteți depozita în cămară.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New