Dovleceii niciodată nu pot fi prea mulți: mai ales dacă sunt pregătiți după această rețetă!

Vara este neîndoielnic sezonul fructelor, legumelor și verdețurilor. În această perioadă trebuie să savurăm din plin toate darurile naturale, disponibile în grădină, deoarece ele conțin o sumedenie de vitamine și minerale necesare pentru organismul nostru.

De aceea, echipa noastră a pregătit pentru dumneavoastră o rețetă simplă și rapidă cu dovlecei. Această gustare se prepară în câteva minute și din minimul de ingrediente. În schimb, este incredibil de gustoasă!

INGREDIENTE:

-2-3 dovlecei;

-1-2 ouă;

-100 ml de chefir sau lapte bătut;

-3 căței de usturoi;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-făină de grâu — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleceii de coajă și tăiați-i în fâșii cu grosimea de maxim 1 cm.

2.Asezonați-i cu sare, piper negru măcinat și usturoi pisat. Amestecați-i foarte bine.

3.Pregătiți panada: amestecați oul cu sarea. Adăugați chefirul/laptele bătut. Apoi adăugați făina, astfel încât compoziția finală să fie mai lichidă decât aluatul pentru blinii. Dacă în timpul preparării dovleceilor panada se va îngroșa, diluați-o cu chefir sau lapte bătut.

4.Tăvăliți fâșiile de dovlecei prin făină. Apoi scufundați-le în panadă și prăjiți-le pe ambele părți într-o tigaie cu ulei de floarea-soarelui.

Dovleceii pane se combină excelent cu sosul de smântână (cu verdeață și usturoi). Această gustare rapidă vă va cuceri. Doar ea este pur și simplu ideală pentru vară!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!