Dressing pentru iarnă, foarte simplu și ușor de pregătit – din sfeclă roșie cu legume!

O rețetă simplă, dar atât de reușită. Pe timp de iarnă, va trebui doar să deschideți borcanul și să-l adăugați la ciorbe, sau chiar să-l savurați pe pâine. Este apetisant în ambele variante.

INGREDIENTE:

– 700 kg de ceapă;

– 1 kg de morcovi;

– 1,5 kg de sfeclă roșie;

– 1,5 kg de roșii;

– 0,5 kg de ardei grași;

– 1 căpățână de usturoi;

– 300 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 4 frunze de dafin;

– 1 lingură de boia de ardei dulce;

– 80-90 g de sare grunjoasă (3 linguri cu un pic de vârf);

– 120 g de zahăr (4 linguri cu vârf);

– 60 ml de oțet de 9 % (4 linguri).

*Cantitatea de legume este indicată în formă curățată.

MOD DE PREPARARE:

1. Încingeți o cratiță cu 500 ml de ulei vegetal. Adăugați ceapa în ea și amestecați. Tăiați-o în forma dorită, așa cum ați tăia-o pentru ciorbe. Prăjiți-o la foc mediu, până când va începe să se rumenească (10 minute), amestecând-o periodic.

2. Dați morcovul decojit prin răzătoarea cu găuri mari și adăugați-l peste ceapă. Căliți-l împreună cu ea timp de 10 minute.

3. Dați și sfecla roșie prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți-o în cratiță și amestecați.

4. Imediat după ea, adăugați și ardeii dulci tăiați în fâșii, usturoiul tăiat mărunt, boiaua de ardei dulce, sarea, zahărul și roșiile pasate cu ajutorul unui blender. Amestecați. În final, încorporați și oțetul, astfel încât sfecla să-și păstreze culoarea deschisă. De asemenea, puteți adăuga și 200 ml de apă, însă noi nu o vom face.

5. Adăugați frunzele de dafin și aduceți totul în punctul de fierbere. După aceasta, lăsați dressing-ul să fiarbă timp de 45 minute la foc mediu.

6. Turnați dressing-ul obținut în borcanele sterilizate din timp și închideți-le ermetic cu capace, la fel, sterilizate. Întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu un prosop călduros. După ce se vor răci complet sub el, depozitați-le în cămară. Savurați iarna dressing-ul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!