Dulce pentru slăbit! Doar din două ingrediente!

Rețeta, care merită numită magică, deoarece, în timpul pregătirii, are loc o adevărată magie. Din doar 2 ingrediente puteți pregăti un desert foarte interesant, care nu conține nici zahăr, nici făină. Rezultatul este aerat și voluminos, ca un nor adevărat!

INGREDIENTE:

– 400 gr de piure de mere (am folosit piure pentru copii fără zahăr);

– 16 gr de gelatină instant.

MOD DE PREPARARE:

1. Transferați piureul de mere într-un vas, adăugați gelatină și amestecați bine. Lăsați amestecul pentru 3-4 minute, cât să se umfle gelatina.

Sfat. Puteți pregăti piureul din mere, iar pentru aceasta e nevoie să le înăbușiți, cât să fie gata, apoi să le treceți prin sită, pentru a obține o consistență cât se poate de omogenă.

2. Așezați vasul cu piure deasupra unei cratițe cu apă clocotită, astfel încât baza vasului să nu atingă lichidul, și topiți gelatina la bain marie, amestecând continuu. Aveți grijă, compoziția nu trebuie să ajungă până la punctul de fierbere. Pe măsură ce gelatina se topește, piureul devine mai lichid și mai omogen.

3. Scoateți vasul și lăsați compoziția să se răcească, până la temperatura camerei, timp de aproximativ 15 minute.

4. Bateți piureul cu gelatină cu mixerul, până obțineți vârfuri aerate și deschise la culoare. Piureul va crește în volum.

Sfat. În mixerul planetar, procesul durează aproximativ 10 minute, iar dacă folosiți un mixer obișnuit, atunci e nevoie de 15-20 de minute. Gustul dulce al desertului final depinde de mere sau de piureul de mere. La mijlocul mixării, puteți adăuga orice îndulcitor, după gust.

5. Tapetați baza formei (27*20 cm) cu hârtie de copt, ungeți pereții și baza cu ulei, repartizați compoziția și dați desertul la frigider pentru 1 oră.

Sfat. Puteți folosi o formă din silicon sau mai multe forme mici.

6. Ungeți cuțitul cu 1 picătură de ulei, treceți pe marginile formei, o îndepărtați împreună cu hârtia și tăiați bezeaua bucăți porționate. Înainte de fiecare tăiere ungeți din nou cuțitul cu ulei.

Sfat. Opțional, puteți trece fiecare bucată prin orice pudră.

Din 400 gr de piure de mere obțineți atât de multă bezea aerată, ușoară ca puful și delicată. Gustul este de nedescris – plăcut acrișor și ușor dulcișor. O variantă mult mai reușită decât bezeaua extrem de dulce din comerț. Încercați rețeta și veți înțelege despre ce spunem!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!